Асеновградската фирма Запрянови – 03 продължава с делата срещу Община

...
Асеновградската фирма Запрянови – 03 продължава с делата срещу Община
Коментари Харесай

„Запрянови- 03” продължава с делата срещу Община Пловдив, съдът ги поряза за 250 хил. лева

Асеновградската компания „ Запрянови – 03 ” продължава с делата против Община Пловдив, като претендира за осъществени действия, които не са й заплатени. След правосъдната сага за построяването на зоопарка, чиято стойност доближи 800 хиляди лв. и  бе изплатена на компанията, те са завели иск за над 250 000 лв.. Този път за реконструкцията на Цар-Симеоновата градина, която стартира през 2014 година.
Прочетете още
Претенциите на „ Запрянови – 03 ” е, че градските управляващи не са им изплатили две действия по реконструкцията – 72 хиляди лв. за част „ Геодезия ”, както и 125 хиляди лв. за електро,ВиК и ОВиК. Освен въпросната сума са поискани и лихви за 60 хиляди лева  върху главницата.

Реконструкцията на централния парк и построяването на Пеещите  фонтани струваше над 9 млн. лв., като то бе уредено през 4 контракта сред Община Пловдив и „ Запрянови – 03 ”. Според компанията с изключение на уредените действия, от градските управляващи са упълномощили спомагателни работи, които обаче не са били отразени в договорите и количествено-стойностните сметки.

В това число влизат  тротоарите по ул. „ Авксентий Велешки ”, както и спомагателни дейности  по фонтаните.

Според правосъдната експертиза  преобладаващата част от описаните от ищеца СМР са планувани в капиталовия план, като тяхното невключване в количествено-стойностната сметка се дължи на пропуск на изпълнителя.

От това следва, че те не са спомагателни и непредвидени работи, нито до съпътстващи работи, наложили се заради изменение на плана. В заключението се обещано, че компанията като експерт е бил в положение да ги планува и включи в количествено -стойностните сметки и свързаната с тях ценова оферта. Поради това техният иск е отритнат.

Освен това от „ Запрянови – 03 ” би трябвало да платят и разносните по делото в Окръжен съд  -Пловдив в размер на 4600 лв..  Решението предстои на обжалване в Апелативен съд – Пловдив.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР