Асеновградчанка успя да изкара над 700 000 лева чрез мощна

...
Асеновградчанка успя да изкара над 700 000 лева чрез мощна
Коментари Харесай

Ломчани изгоряха с пари заради мощна измамна схема с екзотични екскурзии

Асеновградчанка съумя да изкара над 700 000 лв. посредством мощна лъжлива скица, обвързвана с екзотични екскурзии, в която са "изгорели " и мераклии да пътуват от Лом, научи BulNews.
Измамницата даже направила съучастници свои клиенти, които пък набирали други искащи за страсти на хиляди километри от България.
Жената била служителка на туристическа организация, само че я уволнили поради злоупотреби. Въпреки това тя решила да изкара пари на непознат тил и през ноември 2016 година вкарала схемата в деяние.
Продължила да се показва като чиновник на туристическатата организация и предложила екскурзии на ниски цени до разнообразни дестинации - Дубай, Маракеш, Малдиви, остров Бали, Занзибар, Пунта Кана, Москва, Япония и други, написа "Марица ". Намирала искащи да се запишат за екскурзии от познати, другари и предходни клиенти на организацията, в която работила. На познатите казвала да оферират нейните предложения и да събират пари от други искащи.
Дори ги изкушавала с бонуси - при събирането на избран брой евентуални екскурзианти, обещавала на своите познати почивката да им излезе гратис.
На въпрос от клиенти за какво са толкоз ниски цените на пътуванията, дамата от Асеновград обяснявала, че това се дължи на закупени от нея пакети за екскурзии за огромни търговски сдружения и държавни институции, в това число и огромни фармацевтични компании, които след това отказали да пътуват. Те щели да заемат техните места и да се усещат привилегировани и определени.
Постепенно, с изключение на посредством предложение на екскурзии, измамницата решила да си набира средства и като стимулира разнообразни хора да ѝ дават заем или да влагат в „ бизнеса ѝ “.
Схемата на асеновградчанката е работила до края на април 2019 година Според събраната информация е измамила десетки в близо 20 града, включително поданици на Пловдив, Асеновград, Първомай, Карлово, Клисура, Пазарджик, София, Варна, Бургас, Провадия, Пирдоп, Септември, Лом, Благоевград, Ихтиман, Русе, Пещера, Дулово и други.
Асеновградчанката ще бъде изправена пред съда на 14 май. Тогава ще се организира разпоредителното съвещание, на което ще стане ясно дали ще признае виновност и по какъв начин ще протече делото. Призовани са към 90 излъгани лица.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР