Асеновград. Работи се интензивно по ремонта на улици и общински

...
Асеновград. Работи се интензивно по ремонта на улици и общински
Коментари Харесай

Пловдив: Работи се интензивно по ремонта на улици и общински пътища в Асеновград

Асеновград. Работи се интензивно по ремонта на улици и общински пътища в Асеновград. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от отдел „ Връзки с обществеността “ на Общината. Възлаганията са по съществени, настоящи и спешни поправки, към този момент се работи на терен след извършени процедури за избор на реализатори. „ Работете качествено и приемайте хората, живеещи тук, като инспектори на качеството на работата ви, те ще реагират, в случай че има неглижиране на дейностите “, сподели кметът доктор Емил Караиванов пред строителните екипи, извършващи главния ремонт на улица „ Атанас Мишев “ в Асеновград.
Тежки проблеми с спешни обстановки по противоположните води и наводнявания на приземните етажи на къщите при значителни превалявания тук бяха систематични в предходните години. За задачата по Инвестиционната стратегия на Общината за 2019 година за този обект бяха заделени да се влагат 165 000 лева Към момента на терена са изпълнени плануваните действия по цялостната замяна на водопровода и канализацията. Предстои слагане на напълно нов асфалт, тротоари и бордюри.
В деен стадий е осъществяването на годишната капиталовата стратегия на Общината и на още няколко обекта, увери се на място кметът доктор Караиванов. Той даде обещание, че ще има още неочаквани инспекции и чака дейна реакция от страна на жителите, в случай че те виждат нередности при осъществяване на строително-ремонтните действия. Извършва се ремонт и замяна на тръбопровод на ул. „ Цар Иван Шишман ”, баластриране на улици в селата Златовръх и Нови извор, изкърпване на асфалтова настилка в кв. „ Долни Воден ”, създаване на подпорна стена на кръстовището на ул. „ Хр. Анастасов ” и ул. „ Прохлада ” в кв. „ Долни Воден ”.
Възложените за осъществяване обекти, на които следва да стартират строително-ремонтни работи, са: рехабилитация на част от пътен сектор от четвъртокласна пътна мрежа селата Избеглии и Конуш, асфалтиване на ул. „ Заводска ” и ул. „ Кокиче ” в с. Тополово; благоустрояване на ул. „ Първа ” в с. Жълт Камък; благоустрояване на ул. „ Слънчев бряг ” и част от ул. „ Шипка ” първи стадий в с. Мулдава, асфалтиране на ул. „ Ягода ” в с. Строево, преасфалтиране на ул. „ Младост ” в Нареченски бани; асфалтиране и замяна на тротоарна настилка на ул. „ Бако Динчо ” в Асеновград, асфалтиране задблоково пространство на бл. „ 13 ” в кв. „ Изток ” и асфалтиране и отводняване пред бл. „ 12 ” в кв. „ Баделема ”. „ Извън главните поправки, имаме към този момент предоставени настоящи поправки на улици и общински пътища за период от 12 месеца в две обособени позиции за към 300 000 лв. ”, прецизират от Oбщина Асеновград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР