Асеновград. Представителите на Общински младежки съвет – Асеновград водят преговори

...
Асеновград. Представителите на Общински младежки съвет – Асеновград водят преговори
Коментари Харесай

Бисер Демерджиев, Общински младежки съвет – Асеновград: Водим преговори с няколко от най-големите български футболни клубове, за да се включат в благотворителните ни инициативи

Асеновград. Представителите на Общински юношески съвет – Асеновград водят договаряния с няколко от най-големите български футболни клубове, с цел да се включат в техните благотворителни начинания. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Бисер Демерджиев от младежката конструкция. „ Нашата молба към тях е да ни дават фланелки на футболните си тимове, подписани от всички футболисти, и да разгласят на формалните си страници в обществените мрежи, че тези фланелки ще бъдат продадени на търг с благотворителна цел. Целта е да съберем допустимо по-бързо средства още веднъж за наши съграждани, които имат потребност от помощ, тъй като времето ни притиска, а са нужни средства. Ние сме хората, които би трябвало да помогнем. Ако не ние, то тогава кой? “, запита Демерджиев.
Той уточни, че над 4500 лева са събраните средства след извършени от Общинския юношески съвет акции през последните шест месеца, като те са дарени са за щедрост.
„ Първата акция, която организирахме, когато аз към този момент бях част от Общинския младежи съвет в Асеновград, беше благотворителен Коледен базар,който се състоя в Градската библиотека. За него имахме много сериозна подготовка – изработвахме най-различни коледни сувенири, играчки, украси за елхи и така нататък Продадохме съвсем всичко, за благополучие. Успехът беше значителен, което ни стимулира и ние продължихме с самодейностите. След това събирахме плюшени играчки, които занесохме в Дома за деца в Асеновград. Децата се зарадваха извънредно доста, а това беше огромно благополучие и за нас също. Изработвахме и играчки за влюбени за Свети Валентин – правихме мечета от рози и други сходни неща. Интересът беше значителен и за броени часове продадохме всичко. На 1 март по наша самодейност взехме решение да подаряваме мартеници на инцидентни минувачи в центъра на града. С нас имахме и кутии за дарения, като хората оставяха пари в тях като признателност. След това, в интервала сред 1 април и 1 май, поставихме кутии за дарения на към 10 места в Асеновград – фитнес зали, заведения за хранене, магазини за хранителни артикули и други сходни. В началото на месец май събрахме кутиите и като ги отворихме видяхме, че хората в Асеновград са показали много доброта по великденските празници и са оставили доста пари “, описа Бисер Демерджиев и добави, че последната самодейност, извършена от Общинския юношески съвет в Асеновград е благотворителен футболен шампионат в Асеновград, който също е постигнал голям триумф.
Той счита, че когато хората са сплотени, когато желаят да вършат положително, постоянно може да се откри метод. „ Може би е нужно единствено един човек да разпали огъня, след което всички да се включат. Затова ние от Общинския юношески съвет – Асеновград се опитваме да достигнем до допустимо повече хора, с цел да може те да видят нашите действия и да се включат в тях. Ние ще бъдем признателни на всеки един, който се включи, без значение с какво – без значение дали с хрумвания, дали със средства или просто като показа нашата страница в обществената мрежа, с цел да може да стигнем до повече публика и да може хората да оказват помощ, както ние го вършим “, сподели още Демерджиев.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР