Асеновград. Празниците на виното в Асеновград започнаха с отличаване на

...
Асеновград. Празниците на виното в Асеновград започнаха с отличаване на
Коментари Харесай

Пловдив: Кръстьо Раленков е победител в 6-ото издание на Националния поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта” в Асеновград

Асеновград. Празниците на виното в Асеновград започнаха с отличаване на спечелилите в Националния лиричен конкурс „ Наздравица за любовта ”. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Община Асеновград. Водещата на церемонията Донка Налбантова върна лентата на времето обратно към първата година на състезанието и напомни неговите основатели и съществени мотори в лицето на Марияна Дафчева - зам.-председател на Сдружение за просвета „ Ново Арт Общество ” и поетът и преподавател Атанас Георгиев. Всички присъстващи се изправиха на крайници за минута безмълвие в памет на огромния художник и създател на логото на състезанието Иван Любенов, който напусна този свят в навечерието на Коледните празници.
Журито на тазгодишната „ Наздравица за любовта ” бе в състав ръководител Петър Анастасов и членове Иван Христов и Ники Комедвенска. Всеки от тях показа своите усещания от творбите, които вземат участие в състезанието. Те бяха единомислещи в изказванието си, че са имали сложна задача, защото равнището на състезанието е вдигнато доста през годините, а анонимността на участниците по правилник го прави още по-интересен и провокационен като концепция и организация.
Наградите връчи заместник-кметът на Община Асеновград инж. Мария Вълканова. Първото място в състезанието е за Кръстьо Раленков от София, а на второ и трето място са надлежно Йордан Димитров от Стара Загора и Радостина Ангелова от София. Атанас Георгиев е победител в категорията за най-хубав асеновградски стихотворец. Поощрителни награди са отредени са Пламен Парнарев от Пазарджик и Рени Митева от Мездра.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР