Асеновград не е диагноза, а моментна снимка на ситуацията в

...
Асеновград не е диагноза, а моментна снимка на ситуацията в
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Фронт за работа на циганите има

Асеновград не е диагноза, а моментна фотография на обстановката в цялата страна. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия зам.-министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

За мен обстановката с циганския етнос и с капсулирането им в гета е напълно подвластна на дейностите или бездействията на страната. Няма нещо, което страната да желае да направи и да не може да направи. Всички пълномощия са в нейни ръце. Трябва да има малко по-твърди ограничения, с цел да се отстранен нездравословните въздействия на правозащитните и ромските органузации, които внушват на етноса, че има единствено права, а няма отговорности, акцентира Симеонов.

Основната причина за днешната обстановка е неангажираността на циганския етнос към стопанската система. По дребните места има доста благоприятни условия за претовареност. Фронт има за работа, само че страната към момента не прави нужното, с цел да обществена ангажираност и претовареност, уточни вицепремиерът.

Проблемът става доста значима точка в дневния ред на България. Вчера в Народното събрание станахме очевидци на обединяване на партиите по тематиката, като се изключи Движение за права и свободи, които имат интерес циганският и турският етнос да не бъдат интегрирани. Длъжни сме да предприемем всички нужни ограничения за предпазване на нацията, сподели Симеонов.

В демографската тактика ще предложим ограничения за стимулиране на раждаемостта до трето дете. Нашето предложение е третото дете да бъде "дете на страната ", страната да поеме изцяло издръжката му. По никакъв метод обаче няма да насърчаваме безотговорната раждаемост, безапелационен е вицепремиерът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР