Асеновград. Народният представител от ГЕРБ се срещна с игуменката на

...
Асеновград. Народният представител от ГЕРБ се срещна с игуменката на
Коментари Харесай

Пловдив: Д-р Христо Грудев от ГЕРБ ще съдейства да бъде възстановен манастирът „Света Петка Мулдавска” край Асеновград

Асеновград. Народният представител от ГЕРБ се срещна с игуменката на светата обител майка Юлита по време на откритата приемна в Асеновград. Те разговаряха до къде са стигнали възстановителните работи и какво още би трябвало да бъде направено, с цел да проработи още веднъж манастира. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. При пожар преди 7 години изгоря източното крило на постройката, в което се обитаваха монашеските килии и библиотеката, в която се съхраняваха извънредно скъпи книги от
19 век. В края на март, откакто второто държавно управление на Бойко Борисов отпусна 500 000 хиляди, започнаха възстановителните действия по постройката на един от най-големите български манастири. Светата обител край Асеновград е от 14-ти век, опожарявана е пет пъти. По думите на игуменката има потребност от още 1 милион лв. за дотъкмяване на ремонтните действия. Д-р Христо Грудев напомни, че измежду най-важните цели на кабинета е възобновяване на православните храмове у нас. По думите му стотици са църквите, които бяха възобновени при предходните две ръководства на Бойко Борисов. Народният представител добави, че при откриването на новия храм „ Св. Архангел Михаил ” в Асеновград предходната година, министър председателят е уверил присъстващите миряни, че ще бъде възобновен и манастира „ Света Петка Мулдавска ”.
По време на приемната доктор Христо Грудев се срещна и други поданици на община Асеновград. На някои от тях народния представител ще спомага да им бъде открита работа, на други ще им помогне да бъдат позволени персонални проблеми. Арендатор от региона помоли за помощ доктор Грудев по отношение на напояването на насажденията, които отглежда. След диалог на народния представител с шефа на локалния клон на Напоителни системи, казусът ще бъде решен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР