Асеновград. Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов проведе оперативна

...
Асеновград. Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов проведе оперативна
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов проведе среща с представители на Международния валутен фонд и Министерството на финансите

Асеновград. Кметът на Община Асеновград доктор Емил Караиванов организира оперативна среща с представители на Международния валутен фонд (МВФ) и Министерството на финансите (МФ) на Република България. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Общината. Целта на срещата беше да се обсъдят въпроси, свързани с финансирането на общините по европейски планове и пред какви компликации и провокации се изправят общинските управления при бюджетирането и разплащанията по тях. Като съществени акценти са откроени проблеми, свързани с невъзстановимия Данък добавена стойност по Оперативна стратегия „ Околна среда ”, от която се финансира и „ Проектът за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с създаване на пречиствателна станция за отпадъчни води за град Асеновград, България ”. Пред представителите на МВФ доктор Караиванов е показал образци по какъв начин Общината се е справила с това предизвикателство и какво е било належащо да се направи, с цел да има ритмични разплащания с компаниите реализатори по плана.
Една от рекомендациите, които са били дадени от екипа на кмета доктор Емил Караиванов, беше да се работи по разновидности за промени в законите, по които се прави капиталовото планиране, в тенденция съкращаване периодите на съгласувателните процедури с останалите институции.
Представителите от Международния валутен фонд са изразили своето задоволство от извършената полемика и показаните от Община Асеновград резултати и на практика образци за методите за възстановяване на взаимоотношението сред институциите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР