Асен Великов пред Sportal.bg: Радвам се, че отново имам възможност

...
Асен Великов пред Sportal.bg: Радвам се, че отново имам възможност
Коментари Харесай

Асен Великов: Можем да бъдем приятната изненада на ЕвроБаскет 2022

 Асен Великов пред Sportal.bg: Радвам се, че още веднъж имам опция да играя Асен Великов пред Sportal.bg: Радвам се, че още веднъж имам опция да играя
" Познавам съвсем всички момчета и знам какво могат те и какви са техните качества. Радвам се, че към този момент започнаха да ги демонстрират на терена и също по този начин се веселя, че стоим като равни с тимове, които са считани за много по-силни и по-класни от нас. Играчите, против които се изправят, се състезават в доста по-силни шампионати и в доста по-добри тимове. Надявам се на това Европейско, което следва, те да покажат този капацитет, който имат, и да имат повече религия и убеденост в себе си. Ядрото на националния тим напълно умерено може да играе в положителни тимове в чужбина. Вече са на една възраст, на която те би трябвало да се появят на европейския баскетбол. Това класиране на тима е уместно и е в точния миг да покажат тази игра, която демонстрираха до момента. За Европейското знам, че ще имат по-дълга подготовка и съм сигурен, че ще ги приготвят добре ", съобщи Великов.
 Везенков открадна шоуто в последните кръгове от международните квалификации Везенков открадна шоуто в последните кръгове от международните квалификации
" Александър Везенков е перлата на българския баскетбол. Той не е израснал в България и несъмнено имам вяра, че това способства за неговото развиване като играч. Хубаво е, че той към днешна дата е предан и напълно се пробва във всеки един миг да оказва помощ на българския баскетбол. Не приказвам единствено за националния тим, а чисто като разпространение на баскетбола. Темата НБА е малко по-спорна по отношение на това за какво българин не е там. Аз считам, че Везенков напълно умерено и би трябвало да бъде там. Има много по-слаби състезатели от него, които са там. Тук е от огромно значение, че той е българин. НБА е бизнес и всички знаем какви пари се въртят там. България не е дестинация, която буди интерес в НБА. Надявам се, че Везенков с играта си и качествата си ще успее да пребори това нещо и макар че в НБА не считат България като баскетболна страна, той да успее да стигне до там и да отвори една врата за идващото потомство българи. Дано след време да не са един-двама, а да са повече, тъй като има много състезатели, които не са по-добри от него, само че са там. Не са водещи състезатели, само че са в НБА. Надявам се, че България доста скоро ще има представител в НБА ", добави гардът на клубния Левски.
21  България - Литва
" Надявам се да покажем една добра игра и да изненадаме по този начин посочените любимци на Европейското. Ние като тим, който не е бил много години там, първата ни и най-важна цел е да покажем, че сме равностойни на тези тимове. Самите играчи да покажат на баскетболната общност, че не са такива, които да бъдат подценявани. Имаме своите шансове, колкото и мъчно да бъде. Ако в един мач с баскетболен късмет и шанс ние успеем да победим, това ще вдъхне доста огромна убеденост и огромно самочувствие на тима. Мисля, че можем да бъдем приятната изненада на ЕвроБаскет 2022. Тези момчета, с този жанр на игра, който имат, и метода, по който играят, считам, че имаме късмет да изненадаме много тимове ", безапелационен е Асен Великов.

В прикачения видеоклип може да разберете какво още сподели за националния тим някогашният водач на " лъвовете ".

Снимки: Владимир Иванов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР