Асен Василев твърди, че се чака мнение на ЕК през

...
Асен Василев твърди, че се чака мнение на ЕК през
Коментари Харесай

Пълна неяснота с Плана за възстановяване: Според Петков сме внесли нов, в Брюксел май не знаят

Асен Василев твърди, че се чака мнение на Европейска комисия през март, последно срокът беше феевруари
От пресслужбата на Европейската комисия са коментирали пред „ Медиапул “, че  при тях Планът за възобновяване и резистентност на България е получен на 15 октомври 2021 година На тази дата, след месеци бавене, беше входиран разновидността ба някогашния вицепремиер Атанас Пеканов.

„ Анализът на Комисията на този проект е в ход. Първоначално Комисията реализира съглашение с българските управляващи за едномесечно удължение на периода за оценка, последвано от в допълнение едномесечно удължение. Такова удължение е планувано в член 19, параграф 1, от Регламента за Механизма за възобновяване и резистентност. То ще даде повече време за изясняване на всички оставащи въпроси, за продан на спомагателна информация и обезпечаване на цялостно сходство на проекта с правните условия. Ще представим окончателната си оценка след приключването на този развой “, декларирали от Европейската комисия пред медиата.

България е изпратила на Европейската комисия нов, редактиран вид на Плана, само че към момента няма съответни отговори по него, твърдеше през днешния ден  премиерът Кирил Петков. Думите му обаче се оказват в контраст с казаното от Брюксел.

Кой лъже, недоумяваше и някогашният вицпремиер по еврофондовете Томислав Дончев. „ Самото допускане, че някой си е разрешил да изпрати Плана в Европейска комисия без обществено разискване и координиране с никого в България, е безсрамие. Ако пък Планът не е изпратен в Европейска комисия, то значи министър председателят Петков е излъгал от парламентарната естрада “, съобщи Дончев.

Срокът за изговаряне на Брюксел след удължаванията е 15 февруари 2022 година В същото време обаче в последните дни финансовият министър Асен Василев твърди, че чака решение на Европейска комисия по проекта през март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР