Асен Василев ще вземе мандата днес в 17 ч. от

...
Асен Василев ще вземе мандата днес в 17 ч. от
Коментари Харесай

Асен Василев е кандидатът за премиер на Продължаваме промяната

Асен Василев ще вземе мандата през днешния ден в 17 ч. от президента Румен Радев. Това е номинацията на Продължаваме промяната.

Новината заяви с видеообръщение министър председателят в оставка Кирил Петков.

Петков характеризира Асен Василев като " човек, на който имам категорично доверие " и индивидът, с който " започнахме битката един до друг и с който ще я приключим един до друг в един тим ". Отборът е от поддръжници, съидейници и съдружни сътрудници, към които Петков се обърна с " Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата от край до край. Благодаря ви! "

Иначе видеообръщението на премиера в оставка стартира с констатацията, че сега страната се намира на исторически вододел, само че пък има късмет да се направи смяната към законова страни и разцвет, има и риск " да се върнем обратно към задкулисието, кукловодите, непознатите ползи.
 Държавният бюджет за юни ще е
Държавният бюджет за юни ще е " на плюс " с над 1 милиарда лв. - до каква степен това би трябвало да ни радва

Сега държавното управление задържа някои огромни планувани финансови разноски

Кирил Петков дава обещание: Искам ясно да заявя: " Няма да допуснем България да вземе неверната посока! Няма да допуснем шепа хора да ограбва публичните средства! Няма да допуснем прокурорите да не престават да бездействат! Няма да допуснем непознати дипломати да дават ултиматум на Българската страна до 12 ч. наобяд. Няма да допуснем всичките тези неща, тъй като не ни е боязън! "

Кирил Петков регистрира разликите с Българска социалистическа партия по интернационалните въпроси, както и персонални разлики с част от депутатите на " ИТН ", само че " ние всички би трябвало да застанем рамо да рамо " с тези, които желаят смяната да продължи.

Петков прецизира е каква е смяната, този път обаче без да спомене името на нито един водач от опозицията, маркира ги описателно с пачките и кюлчетата в чекмеджетата, листа Магнитски, тъмните стаи и СМС-те за надзор на депутати и прякорите с имена на непознати валути.

" Всички други би трябвало да се обединим и да свършим избрани задания ", прикани Кирил Петков.
 Демокрацията е скъпа: Колко ни костваха изборите за по-малко от две години?
Демокрацията е скъпа: Колко ни костваха изборите за по-малко от две години?

За две години в страната може да има четвърти подред избори за Народно събрание

Задачите, които би трябвало да се свършат, по думите на водача на " Продължаваме промяната ":
Да се промени закона за КПКОНПИ и " би трябвало " Бойко Рашков да оглави организацията. Да се постави механизъм за следствие на основния прокурор с самостоятелен арбитър. Да се сменят всички регулатори с изминал мандат - Комисия за защита на конкуренцията, КФН, Българска народна банка, тъй че да работят за българските жители. Да се направи смяна в Закона за публичните поръчки, с цел да има транспарантно харчене на средства. 22 законопроекта, енергийната диверсификация и да прекъснем дървесната мафия Да се одобряват 22 законопроекта за асимилиране на Плана Да се довърши стратегическият проект за българското земеделие Да се довърши енергийната диверсификация Да се сътвори държавна организация по горите, с цел да се прекъсне дървесната мафия.
" Призовавам всички наши съидейници, всички наши съдружни сътрудници и самостоятелни депутати да се обединим в обща коалиция в една обща стратегия и тези неща да бъдат свършени в идващите 6 месеца ", съобщи Кирил Петков.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР