Асен Василев се опитва да отклони вниманието от себе си.

...
Асен Василев се опитва да отклони вниманието от себе си.
Коментари Харесай

Йотова на амбразурата за Радев: Асен Василев иска да отклони вниманието от себе си

Асен Василев се пробва да отклони вниманието от себе си. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява разногласието сред финансовия министър и президентът Румен Радев по повод информацията за възможна продажба на близо 700 хиляди дка обработваема земеделска земя от Държавния аграрен фонд:

" Финансовият министър беше оголен. Разкрит първо -  волю или неволю, от земеделския министър, който е споделил в процеса на разискване на бюджета, че се готвят да продават аграрни земи.

След това от самата земеделска комисия в  Народното събрание. За да отклони вниманието от себе си, тъй като евентуално е считал, че някъде в многото числа и в многото полемики с лека ръка може да продаде този аграрен фонд, естествено е да хвърли виновността на господин президента, т.е. там, където виновност няма. "

Йотова изрази запаси към проектобюджета за идната година:

" Ние сме пред огромно тестване да бъде признат бюджетът. Днес, вие несъмнено сте осведомени с извънредно способеното мнение на шефа на Българска народна банка, който доста дипломатично се изрази, че това е небалансиран бюджет, тоест сметките за страната са неверни.

 Аз доста се надявам на една съдържателна полемика вътре в пленарна зала, нека разсъдъкът да проговори.

Както виждате през днешния ден беше отритнат и бюджетът на Здравната каса, т.е. и в самото ръководство, и в подкрепящите партии в коалиция или некоалиция, има тежки подозрения за това по какъв начин са правени сметките в страната. "

Вицепрезидентът беше сериозна и към обстановката в София след падналия сняг:

" По-голяма, по какъв начин да кажа, не само безхаберност, а безпомощност, аз в София не съм виждала в последните години. "

Йотова участва на формалната гала по награждаване на победителките за 2023 по националната стратегия " Жените в науката ", чийто хазаин е Софийският университет. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР