Асен Василев съди Делян Добрев за клевета, пише 24 часа,

...
Асен Василев съди Делян Добрев за клевета, пише 24 часа,
Коментари Харесай

Асен Василев съди Делян Добрев за 250 хил. лв.

Асен Василев съди Делян Добрев за клюка, написа " 24 часа ", базирайки се на източници от Софийския градски съд.
Делото още не е планувано, разменят се бумаги. Искът на Василев към сътрудника му от Народното събрание е за 250 хиляди лева Първо ще бъде прегледан отчасти - за 25 100 лева, колкото е границата, с цел да се гледа делото в градския, а не в районния съд. По същия метод Кирил Петков съди Бойко Борисов, за половин милион, само че частичният иск е за 10 хиляди лева и по тази причина е в Софийския областен съд като първа инстанция.
Делото на съпредседателя на " Продължаваме промяната " против депутата от ГЕРБ е за серия от статуси във фейсбук и медийни изяви. В тях съученикът му от Математическата гимназия в Хасково назовава Василев и съпартийците му " измамници с бели якички ", които са нанесли вреди за милиарди, парите на страната изтичали към Путин и " евентуално към сметки на Кирил и Асен в Швейцария, Холандия, офшорки ".
" Някой да му постави усмирителната риза преди да е станало прекомерно късно! ", приканва Добрев във фейсбук, тъй като Асен Василев се тръшкал за прогнозите на Европейска комисия. 
" В Народното събрание попитах депутатите какъв брой от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисионни от газа и горивата? 1 подвигна ръка. Тоест 239 считат, че е вземал! ", е различен пост на Делян Добрев в обществената мрежа, който съгласно Василев е уронил престижа и положителното му име.
Бившият финансов министър към този момент съди Тошко Йорданов от " ИТН ", а делото още веднъж е в Софийския градски съд. Така серията от цивилен искове сред политици продължава. Освен тези каузи Кирил Петков съди Бойко Борисов, Сотир Цацаров съди Кирил Петков, ГЕРБ съди Бойко Рашков. Слави Трифонов също води каузи против Петков и Василев. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР