Асен Василев с остра критика към действията на президента Румен

...
Асен Василев с остра критика към действията на президента Румен
Коментари Харесай

Асен Василев: Президентът не защитава националния интерес, а този на “Газпром“

Асен Василев с остра рецензия към дейностите на президента Румен Радев, който по-рано сезира Конституционен съд за заплащанията за импорт и пренос на газ през България. Финансовият министър упрекна президента в отбрана на ползите на „ Газпром ".
Прочетете още
„ Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата, наложена върху преноса на съветски газ, към Конституционния съд на България. Това няма да спре осъществяването на закона. От 13 октомври таксата се събира. Очакваме първите приходи на 14 ноември. Уведомени са всички компании, които употребяват газопреносната мрежа у нас. Учудващо е, че президентът не пази националния интерес. Поне не го пази по този начин, както аз го разбирам. Националният интерес е на интерес на България, а не интереса на съветската федерация и на „ Газпром ". С това си деяние Радев се разгласи като бранител на регулатора. Това е позор за президентската институция ”, разясни Василев.
За абсурда с „ Лукойл ”:
„ Лукойл ”публикуваха прессъобщение, в което оповестиха разнообразни налози. Единствените налози, които е свястно да се гледат, са корпоративен налог и солидарната вноска, която е друга форма на корпоративен налог. 154 милиона корпоративен налог е импортиран досега, дружно с солидарната вноска, тази година. Както знаете, законът беше признат с недостатъци и това позволяваше солидарната вноска да не се внесе предплатено. Това беше отстранено предишният месец и все още би трябвало до 31 октомври да бъдат импортирани всички солидарни вноски предплатено. След това до 30 ноември би трябвало да бъде импортирана и вноската за ноември. Като тези вноски би трябвало да съставляват минимум 90% от това, което е дължимо в границите на годината другояче се дължи много висока наказателна лифта ", разясни той.

На въпрос къде е шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов в тази цялата обстановка с „ Лукойл ”, Василев сподели следното:

„ Той е на конференция в Брюксел сега дружно с всички други шефове на приходни организации ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР