Асен Василев от “Продължаваме Промяната настоя комисиите да бъдат гласувани

...
Асен Василев от “Продължаваме Промяната настоя комисиите да бъдат гласувани
Коментари Харесай

Нова задънена улица: Депутатите се скараха и за избора на комисиите в 48-мото НС

Асен Василев от “Продължаваме Промяната ” настоя комисиите да бъдат гласувани през днешния ден. Десислава Атанасова от ГЕРБ уточни, че към момента нямало единодушие за състава. От Българска социалистическа партия желаеха да се гласоподават комисиите, за които въпреки всичко има единодушие.

 

Костадин Костадинов от “Възраждане ” изиска председателски съвет, който в последна сметка се състоя към 15 ч. Той обаче не съумя да докара до консенсус измежду парламентарните групи за това кои и по какъв брой да са заместниците в непрекъснатите комисии на Народно събрание. 

 

Спор не се развихри само към избора на Петър Чобанов от Движение за права и свободи за началник на парламентарната комисия по бюджета - една от най-важните в Народно събрание, изключително поради обстоятелството, че това е и една от главните задания на сегашния парламент. Заместници на Чобанов станаха Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната ", Владислав Панев от " Демократична България ", Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС и Румен Гечев от Българска социалистическа партия. 

 

Заседанието на Народното събрание бе прекъснато и ще продължи на следващия ден, когато законотворците ще разискват тематиката с комисиите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР