Асен Василев обяви кое ще е първото нещо, което ще

...
Асен Василев обяви кое ще е първото нещо, което ще
Коментари Харесай

Асен Василев обяви кое ще е първото нещо, което ще направят, ако гласуват кабинета


Асен Василев разгласи кое ще е първото нещо, което ще създадат, в случай че гласоподават кабинета. Ако държавното управление бъде гласувано през днешния ден, още на следващия ден ще стартираме работа с министерствата, ще изтеглим настоящия вид на бюджет
и се надявам в границите на десетина дни,
до две седмици да можем да имаме вид на бюджет, който да е с 3% недостиг. Това съобщи Асен Василев от Политическа партия в отговор на въпрос какъв брой време ще му бъде належащо за подготовката на нов бюджет.

Василев разяснява, че поради това, което е препоръчано, с цел да се понижи дефицитът, ще се
насочи и към приходите, и към разходите.
„ Коментирал съм и преди този момент, влизайки в министерството, ще прегледаме всичко в подробност и допускам, че до седмица ще можем да излезем с много по-детайлна картина “, акцентира той. Василев означи, че присъединяването на България към еврозоната през 2025 година към момента е реален вид.
По отношение на претенции имунитет на Кирил Петков
от страна на прокуратурата, той сподели: „ Аз мисля, че господин Петков го е коментирал съвършено. “

Парламентът през днешния ден гласува кабинета „ Денков – Габриел “ на изключително съвещание. В дневния ред са включени три точки – избиране на министър-председател, приемане на конструкция на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на България. Припомняме, че дотук се стигна, откакто в понеделник ПП-ДБ върнаха досието на президента Румен Радев, а час по-късно той издаде декрет.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР