Асен Василев не трябва да е финансов министър, но Габриел

...
Асен Василев не трябва да е финансов министър, но Габриел
Коментари Харесай

Борисов с нова оферта: ГЕРБ взема всички министри, за ПП-ДБ - Външно и регулаторите


Асен Василев не би трябвало да е финансов министър, само че Габриел да реши дали може да работи с него, отсече водачът на ГЕРБ, сърдит от кадрови промени

С нова оферта към ПП-ДБ излезе Бойко Борисов в петък: След като министрите не са им значими, ГЕРБ взема всички министри, даваме им Външно и надлежно да предложат регулаторите и да ги гласоподават единствено с техни хора.

Лидерът на ГЕРБ я насочи в леко закачлив звук в коридорите на Народното събрание във връзка изказванията на Кирил Петков, че регулаторите са по-важни от министрите.

" Това, което го приказват, в случай че беше в друго време, вие може би щяхте да обявите този, който го споделя, за вманиачен. За първи път разбрах, че министрите и ръководството на страната са второстепенни и ние в действителност сме страна на регулаторите. Колко е неуместно това ", възмути се Борисов и изясни, че сега в регулаторите има назначения от партии, които ги няма - " Атака ", Воля, НФСБ, АБВ даже, тъй като са за 7 година

Това обилно пледложение да разделим регулаторите 50:50 нито е конституционно, нито е вярно, нито е морално, отсече Борисов и добави, че след 1 година и ГЕРБ, и Политическа партия може да ги няма. А ние за 7 година ще предопределяме и ще изхвърляме другите партии от раз, добави той.

Ако се върнем в годините, ГЕРБ имаше такива болшинства, че можеше еднолично да назначи всички в регулаторите, само че постоянно даваме на всички партии, тъй като това са самостоятелни държавни регулатори, изясни Борисов.

Ако е било толкоз значимо - за какво 3 година не смениха регулаторите, а започнаха с конституцията, попита той.

Именно поради това да няма никакви шумове в системата, ние с Движение за права и свободи не разясняваме. Други хора контактуват с тях, само че това не е моя работа, изясни Борисов. И подсети, че в конституцията е написано болшинството от 160 гласа. Ако намерим болшинство отвън тях - може да се назначат.

Като виждам алените рози, които Политическа партия дават на Българска социалистическа партия, желая да ги предупредя, че с комунистическата партия ГЕРБ няма да ръководи и няма да дели регулатори. Ако те желаят да си дават от тяхното, да дадат. ГЕРБ какво ще направи, си е наша работа, сподели Борисов. 

Но за министрите удостовери, че ще желаят разделяне 50:50, както е записано в съглашението.

Разговорите сред сътрудниците ще стартират в 18 часа в събота, защото Христо Иванов е възпрепятстван по-рано поради Националната конференция на " Да,  България ".

Трогнат съм от поканите им, само че моето схващане за министър председател е да води договарянията за кабинет, който може да управлява. И в случай че усети, че може да го прави и е уверена, да стане министър председател, разяснява Борисов.

Решението дали Асен Василев би трябвало да остане министър ще е 100% на Мария Габриел, тъй като тя ще работи с тези министри и ще носи отговорност, е подписът под всяко едно решение ще е неин, изясни Борисов. " И в случай че продължат, а те не престават, да сменят поголовно, даже, когато са в оставка, да подписват контракти на 6-и за Национална агенция за приходите, близо половин милиард лв., когато са в оставка, да сменят управлението на АПИ, когато са в оставка, да сменят, видяхте какви хора поставят на АДФИ, на Митниците... да си поставят и заместниците там, откакто ги предизвестих, аз мисля, че Асен Василев няма да остане финансов министър. Но, в случай че Мария Габриел може да работи с него -да работи ", отсече Борисов. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР