Асен Василев не отрече, че за създаването на специално звено

...
Асен Василев не отрече, че за създаването на специално звено
Коментари Харесай

Асен Василев не се отрече от българския Магнитски

Асен Василев не отхвърли, че за основаването на особено звено за национална сигурност, станал прочут като българския закон Магнитски ", е иницииран от него.

По-рано през днешния ден информацията за готвените нормативни уредби провокира съществено недоволство измежду всички партии в, които не разясниха проблема.

" Този текст не съм го гледал в елементи. Има два или три разновидността, които Министерството на правораздаването е предоставило. Ние сме дали механически бележки. Когато има заключителен текст, той минава по законовия ред - би трябвало да има публично разискване, там се събират мнения, по-късно би трябвало да мине през Министерски съвет, по-късно през Народното събрание. Това, което е оповестено, изобщо не е пускано за публично разискване, нито е признато като какъвто и да текст, който да излезе от групата и който да тръгне по този развой като законодателна самодейност ", колеблив бе Асен Василев, който не отговори, въпреки и неведнъж питан, той ли е писал изтеклите в медиите оферти.

" От Министерството на финансите има съответни оферти, част от които бяха залегнали и в решението на Министерски съвет във връзка " Магнитски ", което е обвързвано с потребността от бърза реакция при сходни случаи ", добави той.

" Има работна група, която се управлява от Министерство на правораздаването, Министерство на финансите, Външно министерство, ДАНС и други имат представители в тази група. Както знаете, когато излезе първият лист " Магнитски ", имахме дупка в законодателството, страната не знаеше по какъв начин по съответен метод да отбрани държавните институции и компании. Поели сме ангажимент тази празнина да бъде запълнена ",

Когато някой е глобен и това слага под риск финансовата система, това би трябвало да се предотврати, акцентира финансовият вицепремиер.
 Нов орган за национална сигурност, управляван от Асен Василев, планува проектозакон
Нов орган за национална сигурност, управляван от Асен Василев, планува проектозакон

Междуведомственият съвет ще се занимава с рисковете за икономическата и финансовата система

И увери - при приемането на сходен закон ще има правосъден надзор над решенията на сходно ново звено, които ще могат да се апелират пред съответните съдилища по признатия в този момент ред.

и на 64 компании според закона " Магнитски ". Сред тях са Васил Божков, Делян Пеевски, както Илко Желязков, някогашен заместник-директор на Държавната организация за механически интервенции (ДАТО).

След оповестението на глобите Асен Василев, тогава длъжностен финансов министър, оповести, че Министерски съвет ще предприеме допълващи ограничения, тъй че държавните институции и предприятия да бъдат предпазени. Министерски съвет разгласява и лист с компании, с които не е целесъобразно да се правят търговски интервенции. Самата разпоредба и листата бяха атакувани по правосъден път и към този момент излязоха решения в употребява на юридически и физически лица, предстоят още такива.

по тъжби на наранени лица от ограниченията по закона " Магнитски ".
 И Министерството на финансите разгласява листата с данните по OFAC
И Министерството на финансите разгласява листата с данните по OFAC

Това към този момент бе направено от НАП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР