Асен Василев е номиниран за финансов министър в кабинета на

...
Асен Василев е номиниран за финансов министър в кабинета на
Коментари Харесай

ПП-ДБ номинира Асен Василев за финансов министър в кабинета на акад. Денков

Асен Василев е номиниран за финансов министър в кабинета на акад. Николай Денков от ПП-ДБ. Коалицията през днешния ден показа състава на проекто-кабинета си.

Асен Василев е роден на 9 септември 1977 година в Хасково, показват от пресцентъра на Политическа партия - Демократична България. Средното си обучение приключва в езиковата гимназия в родния си град. В този интервал печели и интернационална премия за есе на британски език. За премията се състезава с разработки от целия свят в Лондон. Завършвайки гимназия, Василев печели и „ Златаровската премия “ за най-хубав випускник.

Отличието има и парично изражение, което той подарява на учебния хор в символ на благодарност. Приет е и приключва „ Икономика “ в Харвардския университет, по-късно специализира бизнес администрация и право в Стопанския и Юридическия факултет на Харвардския университет, съобщи Българска телеграфна агенция.

От 1999 до 2004 година работи като съветник в „ Монитор Груп “ в Съединени американски щати, Канада, Европа и Южна Африка. Съосновател и президент е на „ Евърбред “ – компания за ценообразуване на самолетни билети. Тя е отчасти финансирана от „ Националния фонд за научни разработки на Сингапур “ и от първия вложител в Скайп. Съосновател и шеф е на „ Центъра за стопански тактики и конкурентоспособност “. Преподавател е в Програмата за стопански напредък и развиване, филиал към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

През 2013 година е министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков. От 12 май до 16 септември 2021 година е министър на финансите в служебното държавно управление на Стефан Янев. На 13 декември е определен за вицепремиер и министър на финансите в кабинета на Кирил Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР