Асен Василев е човекът, който е измислил цялата макро рамка

...
Асен Василев е човекът, който е измислил цялата макро рамка
Коментари Харесай

Николай Василев: Икономическата философия на Асен Василев е "колкото повече харчим, толкова по-добре"

„ Асен Василев е индивидът, който е измислил цялата макро рамка на този бюджет. Няма друга група в Политическа партия. Цялото му идеология се свежда до това: Вземаме колкото се може повече задължения, харчим колкото може повече и колкото повече харчим, толкоз по-добре. Това му е цялата икономическа философия, друга светлина не виждам “, сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV някогашният вицепремиер и министър в няколко държавни управления Николай Василев.

По думите му това било неверно и нездравословно за бъдещето на нацията.

„ Радвам се, че всички някогашни финансови министри, които са взели думата, са срещу цялата макро рамка на този бюджет “, уточни той. По думите му той бил по-критичен от всички тях.

Василев акцентира, че хората, които се хвалят, че сме измежду страните с най-нисък дълг в Европа, не били хората, които са го изстрадали и постигнали. „ Това са хората, които ще го скапват, в случай че ръководят задоволително дълго “, сподели той.

По думите му приходите, които са заложени в бюджета са нереализуеми по три пера. „ Бюджетира 2,4 милиарда лева от доходи от преноса на газ. Второ - парите от Плана за възобновяване. Кой е споделил, че ще дойдат следващата година? Трето – надписани са данъчните доходи. Тази година сме на минус няколко милиарда, а следващата година? “, уточни Николай Василев.

По думите му дефицитът няма да е 3%.

„ Асен Василев персонално ми сподели през 2021 година, че е срещу влизането в еврозоната. Оттогава сме „ за “ еврозоната. Къде е осведомителната акция на държавното управление? Аз нямам доверие, че им е чак толкоз значимо да влязат в еврозоната “, съобщи Николай Василев.

„ Или партиите ще се изложат, ще изневерят на същността си и ще поддържат всевъзможен бюджет за седми път, или ще се разсънят и ще поемат различен тип отговорност. Надявам се да е второто “, приключи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР