Асен Павлов: Свобода на духа, тялото и мисълта – това

...
Асен Павлов: Свобода на духа, тялото и мисълта – това
Коментари Харесай

Асен Павлов: Свобода на духа, тялото и мисълта – това е ансамбъл „Чинари“

Асен Павлов: Свобода на духа, тялото и мисълта – това е отбор „ Чинари “
Свобода на духа, независимост на тялото, независимост на мисълта – това е отбор "Чинари".

Това сподели в изявление за БГНЕС художественият началник и хореограф на ансамбъла Асен Павлов. За ръководената от него натрупа актуалната година е доста специфична, тъй като ансамбълът чества 25 години на сцена.

[i][b]Юбилеят отбор "Чинари" ще означи уместно – с огромен театър, в който място ще намерят пет от най-емблематичните, зрелищни и обичани от публиката творби. Освен на майсторството на прелестните танцьори от ансамбъла, публиката ще има опцията да се наслаждения на осъществяванията на група „ Etnotix ”, трио „ Булгарина ”, квартет „ Българи ” и „ Чинари дръмс". Юбилейното събитие ще бъде на 10 декември в Зала 1 на НДК от 19.30 часа. Билетите към този момент са в продажба.[/b][/i]

„ По традиция всяка една натрупа, както и отбор „ Чинари “ би трябвало да отбелязва такива значими събития. Все отново се навършва четвърт век в бурното море на свободния пазар. Всичко стартира през далечната 1993 година, е към този момент станаха цели 25 години. Аз съм в ансамбъла от самото му начало, даже съм един от създателите му. Смея да настоявам, че в случай че другите юбилеи и спектакли са имали някакво леко влияние върху мен, този четвъртвековен празник извънредно доста ми влияе като страст. Гледам да не я демонстрирам доста, изключително пред артистите от трупата “, споделя пред камерата ни Асен Павлов.
 Художественият началник и хореограф на ансамбъла Асен Павлов Художественият началник и хореограф на ансамбъла Асен Павлов / БГНЕС
Ансамбъл „ Чинари “ е първият частен отбор в България.

„ През годините са основани 13 авторски спектакъла. Към всички спектакли има авторска музика, която е написана от разнообразни композитори, някои от които работят с нас и сега. Един от тях е Костадин Генчев, който е музикален модератор и началник на оркестъра към ансамбъла “, добавя ръководителят.

Според него най-трудната задача пред артистите от ансамбъла е непрестанно да резервират високото равнище на представянето си, тъй като, както споделя той, „ елементарно е да създадеш, само че мъчно е да съхраниш “.

За Асен Павлов спектакълът ще донесе и още една огромна страст – той ще се качи на сцената дружно с приятелите си Ивайло Илиев и Кирил Николов, които към този момент не са част от ансамбъла. „ Макар и разграничени, ние оставаме другари и това е с помощта на изкуството “, счита той.

Колкото и пъти ансамбълът да излиза пред аудитория, посланието постоянно е едно и също – да черпим ентусиазъм от българския фолклор.

„ Народ, който не е обединен, нямаше да има подобен фолклор. Българският народ е дребен, само че с богата психика “, добавя още Асен Павлов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР