Асен Митков е един от най-големите таланти на Левски. 18-годишният

...
Асен Митков е един от най-големите таланти на Левски. 18-годишният
Коментари Харесай

Асен Митков: Още можем да сме шампиони, нищо не е свършило

Асен Митков е един от най-големите гении на Левски. 18-годишният халф стартира да получава шансове за изява още под управлението на Станимир Стоилов при „ сините “, а в този момент при Николай Костов, той е съществена част от тима. Митков към този момент вкара и първите си два гола за Левски, а този против Пирин беше освен доста значим, само че и доста хубав. 

Ето какво споедли полузащитника пред сътрудниците от " Мач Телеграф “.

- Асене, по какъв начин се усещаше след този гол? Той беше доста основен, решителен за 2:0 против Пирин. Реално това попадение ви подпечата успеха!

- Да, беше решителен гол, благополучен съм, че вкарах. Доста дълго чаках този гол, тъй като бях изиграл над 40 мача. Щастлив, че най-сетне вкарах първия си гол и то толкоз хубав.

- Вече мина много време от този мач. Левски даже трябваше да изтърпи една рецесия на резултатите, в случай че мога по този начин да я нарека. Но най-сетне тя свърши с безапелационната победа над Локо Пловдив. Как видя ти този мач, влезе като запаса в него?

- Беше много тежък дуел. Резултатът малко лъже. През първото полувреме се представихме добре, бяхме нападателни. Вкарахме два гола, през втората част се прибрахме. Успяхме обаче да отбележим и трети гол, което ни донесе успеха.

- Сега следва може би най-важният мач на Левски преди зимата – този против Хебър за Купата на България. Как е настроението в тима?

- Настроението е много по-добре към този момент. Убеден съм, че ние ще излезем на терена, ще дадем всичко от себе си и се надявам да победим Хебър.

- По-генерално по какъв начин би оценил полусезона на Левски – сполучлив или несполучлив, имайки поради страхотното присъединяване в европейските шампионати?

- В Европа се представихме сносно. Стигнахме до подготовка за влизане в групите на Лигата на конференциите. В шампионата обаче след последните мачове изостанахме малко. Но към момента нищо не е свършило.

- Ти по какъв начин си, за жалост имаше проблеми с глезена, преди този момент и имаше подозрение за разтърсване след тежък конфликт в Стара Загора в мача против Берое?

- Имах леки проблеми, да, само че най-важното е, че към този момент всичко е наред.

- Какво си пожелаваш за в бъдеще, макар че купата този сезон, няма какво да се лъжем, към този момент е доста мъчно постижима, макар че какво ли не сме виждали във футбола. Какви се задачите пред теб през този сезон?

- На първо място желая да съм жив и здрав, да играя колкото си може повече мачове, да се представям добре. Разбира се, да бием колкото се може допълнително дуели. И за какво да не станем първенци? Още не е завършило нищо.

- Откакто взе „ десетката “ май повече ти върви?

- Ами да, може би, вкарах два гола. Но това си е огромна отговорност и мисля, че би трябвало да я нося тази отговорност и да ходя напред.

- Разкажи ми малко повече за теб отвън терена. Разбрах, че ти в действителност обичаш доста повече да четеш книги, в сравнение с да цъкаш на телефона или да гледаш телевизия. А това е много нетипично за младите футболисти през днешния ден. Така ли е?

- Да, обичам да чета книга. Най-вече автобиографии на известни персони. Гледам да си почивам повече, да излизам с другари. Ние футболистите нямаме толкоз доста време за отмора.

- Какво четеш в този момент и имаш ли обичана книга?

- Сега тъкмо прочетох „ Монахът, който продаде своето Ферари “ на Робин Шарма. Това не е автобиография, само че ми беше доста забавно. Нямам обичана творба.

- На кой тим симпатизираш в чужбина?

- От дребен съм почитател на Барселона. Също по този начин доста одобрявам метода на игра на Манчестър Сити под управлението на Пеп Гуардиола.

- Пожелавам ти някой ден да се озовеш там. Мечтаеш ли за това?

- Разбира се, това е моя фантазия. Надявам се някой ден да я реализира.

- За край, какво би споделил за всички тези хиляди почитатели на Левски, които постоянно ви поддържат?

- Да не стопират да поддържат тима. Да бъдат с нас, а ние ще даваме всичко от себе си във всеки мач за тях.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР