Асен Личев пристига в Северозапада заради тунела под Петрохан, съобщават

...
Асен Личев пристига в Северозапада заради тунела под Петрохан, съобщават
Коментари Харесай

Министър Асен Личев пристига в Северозапада заради тунела под Петрохан

Асен Личев идва в Северозапада поради тунела под Петрохан, оповестяват от регионалната администрация в Монтана. Министърът на екологията ще спре в местността "Чапраза ", която е на пътя сред Берковица и Бързия.
Преди дни Асен Личев отдръпна решението си за преустановяване на процедурата по оценка на въздействието върху околната среда за построяването на тунел под "Петрохан ". В претекстовете е записано, че е належащо да бъдат изяснени всички обстоятелства и условия от голяма важност за плана, както и да се обсъдят възраженията и обясненията на заинтригуваните жители и организации.
Процедурата за Оценка на въздействието върху околната среда на тунел под "Петрохан " може да бъде обновена, поради значимостта на капиталовото желание и хипотетичното негативно влияние върху околната среда, осведомиха от Министерство на околната среда и водите предходната седмица. Оттам прецизираха, че министър Личев е изпратил писмо до Агенция Пътна инфраструктура, като в него е подчертал, че процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда може да бъде обновена в случай че бъдат показани всички проучени от вложителя разновидности за трасе.
Асен Личев спря процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда през май, защото огромна част от плана попада в рамките на няколко предпазени територии на "Натура 2000 ".
Изработването на прединвестиционното изследване на най-малко три разновидността за ново пътно трасе сред София и Монтана с тунел под "Петрохан " бе предоставено от АПИ през 2019 година В началото на март тази година започва процедурата за оценка на въздействието върху околната среда. Тя се създава от екоминистерството, тъй като планът се развива на териториите на две области Монтана и София. Въз основа на Оценка на въздействието върху околната среда ще бъде взето решение за утвърждение на вид за бъдещото трасе.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР