ASB Classic, осминафиналКаспър Рууд – Ласло Джере 6-3, 3-6, 6-7(3)Амбициите

...
ASB Classic, осминафиналКаспър Рууд – Ласло Джере 6-3, 3-6, 6-7(3)Амбициите
Коментари Харесай

Топ поставеният е аут: Рууд напусна Оукланд след обрат


ASB Classic, осминафинал

Каспър Рууд – Ласло Джере 6-3, 3-6, 6-7(3)

Амбициите на Каспър Рууд за мощно показване при започване на сезона понесоха сериозен удар. Норвежецът отпадна още на осминафиналите на ATP 250 шампионата в Оукланд след проваляне от международния №70 Ласло Джере. Водачът на схемата завоюва първия сет, само че след това изпусна контрола върху дуела, а при започване на заключителния сет пропиля три следващи шанса за пробив. От своя страна Джере записа първата си победа над състезател от Топ 5.

На четвъртфинала той ще се изправи против Констант Лестиен.

Сърбинът бе по-ефективен на начален удар, като пласира повече асове (18-10) и направи по-малко двойни неточности (1-4). Джере завоюва 73% от точките си на първи сервис (43/67) и осъществя един от четирите си брейкпойнта (25%), до момента в който Рууд също реализира един пробив, само че от седем опита (17%).

Рууд стартира чудесно мача, като осъществя ранен брейк и натрупа задатък от 4-1. Норвежецът се придвижваше доста добре по корта, като в това време офанзивите му с форхенд затрудняваха съществено съперника му. Джере опита да отговори на предизвикването, само че международният №3 бе доста стабилен в отбранителен проект и запази разликата от три гейма за 6-3.

Доминацията на Рууд можеше да продължи, само че скандинавецът пропусна брейкпойнт в самото начало на втория сет. Този прахосан късмет му струваше скъпо, защото след това Джере изигра най-силния си интервал в мача и поведе решително с 4-1. Реализираният от сърбина брейк се оказа единственият в сета и той изравни резултата в мача след 6-3.

В началото на заключителния сет Рууд спади два брейкпойнта, само че в идващия гейм самият той пропусна три благоприятни условия да пробие. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който пред Джере се откриха цели пет следващи мачбола. Рууд прояви борбеност и избави първите два, само че преднината на сърбина към този момент бе прекомерно сериозна и той победи с 3-6, 6-3, 7-6(3) по-късно над два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР