Арзо е толкова слаба, че прекарва по-голямата част от деня

...
Арзо е толкова слаба, че прекарва по-голямата част от деня
Коментари Харесай

Потискана от талибаните, тя поглъща киселина. Сега нейните братя и сестри се опитват да спасят живота й

Арзо е толкоз слаба, че прекарва по-голямата част от деня си лежаща на тъничък матрак в едва осветена стая под вентилатор на тавана, който непрекъснато циркулира нечистия въздух на най-големия град в Пакистан.

За да мине времето, тя гледа видеоклипове с грим на мобилния си телефон, блясъкът на екрана осветява избледнелите лунички на младеж, чиято кожа към този момент рядко вижда слънце.

Arzo е надалеч от вкъщи си в Афганистан, където живееше с родителите си, преди да бъде трансферирана през границата за лекуване.

По-големите й брат и сестра, Ахамад и Махса, в този момент се грижат за нея в стая чартърен в Карачи, тяхното краткотрайно леговище от живота в Афганистан под ръководството на талибаните.

„ Не се тормозете “, прошепва Ахамад, до момента в който целува ръката на Арзо. " Ще се оправиш. Не се тормозете, ние сме постоянно с вас. Надявам се, че скоро ще се оправиш. “

CNN не употребява същинските имена на Арзо или нейните братя и сестри, тъй като се опасяват от репресии от талибаните и да бъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР