ърва присъда за източване на криптовалута у нас. Преди дни

...
ърва присъда за източване на криптовалута у нас. Преди дни
Коментари Харесай

Осъдена за източване на криптовалута: Беше неволно, съжалявам

ърва присъда за източване на криптовалута у нас. Преди дни бизнесдама от Пазарджик получи година условно след съглашение със Специализираната прокуратура. Тя беше наказана за сговор за източване на виртуална валута на стойност над 1 милион лв., осведомят в предаването

Какво се е случило:

През 2018 година антимафиоти от отдел „ Киберсигурност” в ГДБОП и спецпрокурори потеглят по следите на сигнал за източване на криптовалута. Подател е полска компания, а посочени за причинители са българи от Пазарджик.

„ Повод за формиране на делото е сигнал от една полска компания, притежаваща платформа за придобиване на криптовалута”, споделя Милко Първанов, прокурор в Специализираната прокуратура.

В хода на следствието, почнало напролет на 2018 година, трима души се снабдяват с обвинявания за присъединяване в незаконен сговор за източване на криптовалута. Една от тях е бизнесдамата от Пазарджик Милена Митева.

Според обвиняването тримата са употребявали недостатъци в полската платформа за търговия с криптовалута. „ Част от нашите обвинени са употребявали сметките, имайки паролите и името за вход в съответния акаунт. Така, посредством няколко потвърждения на транзакции, посредством голям брой кликвания, те получавали голямо количество футурокойни ", прибавя Първанов.

Две години след старта на следствието Милена взема решение да признае виновността си, сключвайки съглашение със Специализираната прокуратура. Получава година условно, санкция от 6 000 лв. и пробация. Отказва обаче да приказва за делото, с цел да не навреди на другите двама упрекнати.

Какво разяснява тя:

„ Много ми е мъчително. Голямата ми болежка е, че в действителност моите близки трябваше да изтърпят това. Всъщност, това се дължи на мои дейности, които въпреки и неволни, се случиха по този начин или другояче. Съжалявам, доста съжалявам”, сподели тя.

"Излизайки на открито, след близо 7 месеца престой в ареста, аз по-пълноценно се любувам на всичко, което ме заобикаля. Винаги, досега, съм се стремила да бъде почтен, прям и честен човек, да съблюдавам разпоредбите и законите. Това, че се е случила тази неточност в един избран миг от моя живот, съгласно мен, не ме прави неприятен човек ", прибавя Милена Митева.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР