Артьоми Панарин (Ню Йорк Рейтнджърс), Леон Драйзайтл (Едмънтън) и Нейт

...
Артьоми Панарин (Ню Йорк Рейтнджърс), Леон Драйзайтл (Едмънтън) и Нейт
Коментари Харесай

Обявиха номинираните за Най-полезен играч в НХЛ

Артьоми Панарин (Ню Йорк Рейтнджърс), Леон Драйзайтл (Едмънтън) и Нейт МакКинън (Колорадо) са номинираните за " Харт Трофи " за най-полезен състезател в Националната хокейна лига през постоянния сезон.
Центърът Драйзайтл беше водач при голмайсторите със 110 точки (43 попадения и 67 асистенции) в 71 мача, когато акцията беше спряна през март поради пандемията от ковид.

Центърът МакКинън се отличи с 93 точки (35 гола и 58 асистевции) в 69 мача и оказа помощ на Колорадо да приключи на второ място в Западната конференция. Той за повторно попадна измежду тримата номинирани за наградата след сезон 2017/2018, когато остана втори след спечелилия Тейлър Хол от Ню Джърси.

28-годишният нападател Панарин раздели третото място в листата на реализаторите през сезона с 95 точки (32 гола и 63 асистенции) в 69 мача.

Любопитното е, че тримата са номинирани и за премията " Тед Линдзи ", която се връчва на най-хубавия състезател през сезона в допитване измежду членовете на Асоциацията на хокеистите от лигата.

МакКинън има и трета номинация за " Лейди Бинг Трофи " за великодушие и джентълменско държание на леда, съчетано с най-високи хокейни качества.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР