Артритът е често срещано заболяване, от което страдат не само

...
Артритът е често срещано заболяване, от което страдат не само
Коментари Харесай

Подправките, които помагат при артрит

Артритът е постоянно срещано заболяване, от което страдат освен милиони възрастни, само че и младежи.

Най-честите му форми са ревматоиден артрит и остеоартрит. Сред присъщите признаци са ставните болки и възпаления. И до момента в който за заболяването няма лекуване, съществуват редица средства за облекчение на положението. Някои хранителни артикули, богати на потребни субстанции, минерали и антиоксиданти, работят облекчаващо. Сред тях са пет подправки - чесън, куркума, джинджифил, канела и пикантен червен пипер (кайен), написа в. "Дейли експрес ", базирайки се на английски експерти.

Съветът на специалистите е въпросните подправки постоянно да участват в менюто, поради способността им да облекчават артритни болки и възпаления.

Чесън

Чесънът съдържа диалил дисулфид - вещество с противовъзпалителни свойства, което лимитира резултатите от цитокините - протеини, които се усилват при съществуването на инфектиране. Благодарение на него чесънът може да противодейства на болката, възпалението и увреждането на хрущяла при артрит. Специалистите предлагат чесънът да се употребява недопечен, защото консервирането отслабва мощта му.

Куркума

Няколко тествания с хора са открили противовъзпалителното деяние на куркумата, което се показва в понижаване на ставната болежка и подуването. Куркумата е най-ефикасна в композиция с черен пипер, който оказва помощ на тялото да я усвоява по-добре.

Джинджифил

Джинджифилът съдържа два химикала - джинджерол и шогаол, които блокират възпалителните механизми в тялото. Подобно на чесъна, е целесъобразно джинжифилът да се употребява недопечен.

Канела

Ароматната фалшификация съдържа цинамалдехид и канелена киселина, които имат антиоксидантни свойства и противодействат на клетъчните увреждания, породени от свободните радикали. В композиция с други храни и подправки канелата може да обезпечи натрупващ се противовъзпалителен резултат денем.

Лют червен пипер (кайен)

Лютите чушки и продуктите от тях съдържат съединения, известни като капсаициноиди, които имат противовъзпалителни свойства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР