Артистите могат да се вдъхновят от най-различни неща в създаването

...
Артистите могат да се вдъхновят от най-различни неща в създаването
Коментари Харесай

Eminem се вдъхновил от видеоигра за последния му изненадващ албум

Артистите могат да се вдъхновят от най-различни неща в основаването на своето изкуство. Природни феномени, исторически случки, изборът е огромен. Рапърът Eminem обаче е присъединил в една от песните си звуци от най-неочакваното място – японска видеоигра.
Последният му албум, публикуван изненадващо за всички почитатели и критици, съдържа песента Good Guy (с вокали от Джеси Рейез). По думите на продуцента Illadaproducer в записа тя съдържа аудио от JRPG шлагерът на Square Enix – Kingdom Hearts . Illadaproducer разяснява в изявление пред Rolling Stone: „Тук направих трика с видеоигрите. Kingdom Hearts. Това е японска игра и ползвахме основния трак от нея. Това беше една от най-откачените мелодии, които съм чувал… Пуснахме я през филтър, орязахме някои елементи, малко спомагателна обработка. Чисто и просто я направих неразпознаваема, само че си знаех, че ще бъде разкрита. Затова се занимавахме толкоз със замаскирането…„.

Определено Eminem и продуцентът са създали нещо неповторимо – музиката от Kingdom Hearts звучи, като че ли е на светлинни години от песента на рапъра. За любопитните обаче съгласно интернет портала Genius.com тестът в Good Guy е от Simple&Clean на Утада Хикару, самото интро на истинската игра Kingdom Hearts.



Все отново би трябвало да отбележим, че това не е първият път, когато видеоигра си проправя път в международната музика. Рапърът Desiigner беше споделил, че шлагерът му Panda отразявал прекарванията му в играта Grand Theft Auto. Това даже не е първият път и за Kingdom Hearts франчайза – през 2011-та година J Cole също пусна ария, включваща музика от Kingdom Hearts II: Darkness of the Unknown.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР