Артисти от шест държави в Европа и Африка се събраха

...
Артисти от шест държави в Европа и Африка се събраха
Коментари Харесай

Артисти от два континента ще правят невербален театър в Търговище

Артисти от шест страни в Европа и Африка се събраха в Търговище , с цел да претворят в театър другите проблеми на обществото.

Спектакълът със заглавие Youth Going Active („ Младежта става дейна “) ще бъде показан в петък, 27 май , на сцената на Държавния куклен спектакъл в града. Международният сценичен продан стана вероятен по план на стратегия „ Еразъм + “ , създаден от фондация Open Space и със съдействието на кукления спектакъл в Търговище, осведомят от управлението на културната институция.

Артистите ще опишат 10 истории, обединени от общата тематика за интензивността и по какъв начин тя способства за личностното израстване. След доста полемики, участниците вземат решение да се спрат на тематики, които вълнуват всеки човек. 

„ Това са измислени истории за житейски обстановки , които актьорите „ описват “ по нереален метод ”, изясни Моника Угренова, координатор на плана за България. „ От десетките проблеми на хората избрахме най-често срещаните като приобщаването, добротата и любовта. Идеята е да реализираме групово и непринудено прекарване, по време на което фенът да осъзнае, че пасивността не води до решение на проблемите “, добавя Угренова.

Предизвикателството е голямо, защото задграничните участници употребяват разнообразни техники и правила за игра на сцената. Някои работят по системата на Станиславски, други употребяват Чехов, трети – Жан льо Кок. Трябва да преодолеят още езиковата преграда и културните разлики. И защото приобщаването е един от целите на стратегия „ Еразъм + “, в плана са включени и трима възпитаници от Търговище. 

Преди три години Кукленият спектакъл е бил хазаин и на различен интернационален план, в който актьори от Африка са взели участие в креативна работилница.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР