Артем Казанцев, който уби 17 души в училище № 88

...
Артем Казанцев, който уби 17 души в училище № 88
Коментари Харесай

След трагедията със 17 жертви в Русия: Подробности за стрелеца

Артем Казанцев, който умъртви 17 души в учебно заведение № 88 в Ижевск, е бил въздържан човек , постоянно е бил с качулка и в никакъв случай не е поздравявал, споделиха негови съквартиранти пред РИА Новости.

" Не го познавам добре. Винаги носеше качулка в черно , в никакъв случай не споделяше здравей, беше доста запазен. Живееше със фамилията си, майка си, баба. Условията им бяха доста положителни за живеене ", споделя локален гражданин пред съветската осведомителна организация.

Друг комшия на стрелеца споделя, че Казанцев носел качулка даже в горещо лятно време , а когато излизал от входа, постоянно навеждал глава, тъй че лицето му да не се вижда.

Вероятно роднините на нападателя са тръгнали със силите за сигурност, добави мъжът. Той изясни, че през вчерашния ден чиновници на ФСБ и Следствения комитет са пристигнали и сякаш са ги отвели.

Съседът също споделя пред организацията, че е знаел от баба си за диагнозата шизофрения на Казанцев, тъй че постоянно е правил отстъпки за обстоятелството, че върви с качулка.

Друг комшия удостовери пред РИА Новости, че Казанцев е загадъчен.

" Беше неразговорлив, само че си размениха няколко думи, елементарни, нищо сходно. Нямаше купони ", споделя различен наемател в постройката, където живеел Казанцев. 

В понеделник в учебно заведение № 88 в Ижевск нейният някогашен възпитаник Артем Казанцев, роден през 1988 година, откри огън и по-късно се самоуби. Както сподели ръководителят на Удмуртия Александър Бречалов  пред репортери , мъжът е регистриран в психоневрологичен диспансер. 

Жертвите на закононарушението са 17 души , измежду които 11 деца, десетки са ранените. В републиката е разгласен печал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР