Артефакти от гробницата на Тутанкамон пристигат в Бургас за лятна

...
Артефакти от гробницата на Тутанкамон пристигат в Бургас за лятна
Коментари Харесай

Артефакти от гробницата на Тутанкамон пристигат в Бургас

Артефакти от гробницата на Тутанкамон идват в Бургас за лятна галерия, оповестиха от общината в морския град. Името на експозицията е " Тутанкамон - една незавършена любовна история ". Тя ще гостува от юли до септември в Бургас в постройката на Държавната опера.

Изложбата показва гробницата на " момчето цар " Тутанкамон в истинския тип, в който е открита в Долината на царете през 1922 година от британския археолог Хауърд Картър.

Тук се чака да дойдат близо 100 артефакта. Те са част от няколко тематични къта, които разкриват атмосферата на царската гробница - " Преддверието " или " Стаята на могъществото и властта ", " Златният престол " - именуван още " Шедьовърът на стаята ", " Погребалната камера ", " Съкровищницата " и " Позлатеният олтар ". Имената им са подбрани според от разположението им в гробницата и функционалността, която извършват в отвъдния живот.

Вижте съкровища от гробницата >>

" Тутанкамон - една незавършена любовна история " е определяна от специалисти като самобитен мост към античните времена, които не стопират да предизвикат учени от целия свят да търсят отговорите на доста загадки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР