Артър Хейс, съосновател на BitMEX и ветеран в крипто индустрията,

...
Артър Хейс, съосновател на BitMEX и ветеран в крипто индустрията,
Коментари Харесай

Биткойн: Експлозивен ръст покрай промените в политиката на Фед – А. Хейс

Артър Хейс, съосновател на BitMEX и деец в крипто промишлеността, предвижда избухливо рали, което ще докара до постигане на изключителни стойности на Биткойн (BTC).

В туит до своите Хейс съобщи, че предстоящите промени в паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати ще доведат до скок на Биткойн до $1 милион.

Промени в паричната политика на Федералния запас

Съоснователят на BitMEX предвижда, че ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл ще би трябвало да стартира да намалява лихвените проценти след внезапното им повишение, с цел да смъкна инфлацията и да противодейства на опасенията за криза.

Според Хейс понижаването на лихвите ще подейства като катализатор, който ще изпрати цената на Биткойн нагоре. Той счита, че цената на водещата криптовалута нормално се е справяла добре, когато на пазарите навлиза повече ликвидност.

Програма за банково срочно финансиране (ПБСФ) и надзор на кривата на доходността (ККД)

Хейс също по този начин загатна, че оповестената от Фед този месец Програма за срочно банково финансиране (BTFP) за обезпечаване на ликвидност на изпитващите усложнения американски банки е друга инжекция на ликвидност на пазарите, която ще помогне за повишение на цената на Биткойн.

BTFP е сходна на инжекцията за стимулиране на финансирането, която Фед пусна по време на пандемията Коронавирус, по време на която BTC доближи исторически връх (ATH) над $69,000.

Хейс предвижда, че Фед ще се ангажира и с надзор на кривата на доходността (ККД) – парична политика, при която държавното управление купува облигации, с цел да ограничи дълготрайните лихвени проценти на избрана цел.

Той сподели, че YCC ще стартира постепенно, което е симптом за финансова принуда. Той приканва вложителите да се отнасят добре с капитала си и той ще се отнася добре с тях.




Неотдавнашни промени в паричната политика на Китай

Хейс направи сходна прогноза за Биткойн в отговор на неотдавнашните промени в паричната политика в Китай, при които Китайската национална банка понижи с 0.25% условието за нормата на запасите (RRR). RRR е размерът на запасите, които дадена комерсиална банка би трябвало да поддържа като % от своите депозити. Когато той се намали, сумата, която комерсиалните банки могат да отпускат или влагат, се усилва. Той съобщи, че съгласно него стъпката на Китай е знак, че на пазарите настава вливане на капитал.

Прогнози на Хейс за Биткойн

Прогнозите на крипто бизнесмена са смели и мощно спекулативни. Въпреки че не е ясно дали Биткойн ще доближи $1 милиона, сигурно има признаци, че пазарите на криптовалути ще продължат да порастват, защото на пазара навлиза повече ликвидност заради политиките на централните банки.

Дали вложителите ще последват съвета на Хейс и ще “купуват всички спадове на BTC ”, следва да разберем. Въпреки това неговите прогнози демонстрират възходящото въздействие на криптовалутата на финансовите пазари и капацитета за обилни облаги за вложителите, които залагат на бъдещето на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР