арт тропезиен е лек, кремообразен десерт, създаден в Сен Тропе

...
арт тропезиен е лек, кремообразен десерт, създаден в Сен Тропе
Коментари Харесай

Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо

арт тропезиен е лек, кремообразен десерт, основан в Сен Тропе през 50-те години на предишния век. Смята се, че това е един от обичаните десерти на Бриджит Бардо. Тя го пробвала, когато пристигнала да снима филм в Сен Тропе. Твърди се, че актрисата се е влюбила в сладкиша и е предложила той да бъде кръстен на града, описват от " ".

Днес ви предлагаме една рецепта за тропезиен с ванилов крем. Опитайте да го приготвите у дома и да се почувствате като същински звезди.

Ето и нужните ви артикули:

За тестото:
10 г мая360 г брашно3 яйца размер L25 г захар7 г фина сол175 г безсолно масло на стайна температура1 яйце40 г прясно мляко

За ваниловия крем:
500 г пълномаслено прясно мляко2 шушулки ванилия100 г захар5 жълтъка размер L40 г царевично нишесте50 г безсолно масло250 г течна сметана (35% масленост)

Начин на подготвяне:

За тестото разтворете маята в леко затопленото прясно мляко. В огромна купа сипете брашното, захарта и яйцата. Добавете маята и разбъркайте благодарение на миксер до образуването на хомогенно тесто. Добавете маслото, нарязано на кубчета и разбийте още веднъж до приемането на безпрепятствено тесто. Поставете тестото в купа, покрийте го с забрадка и го оставете да удвои размера си.

Леко омесете втасалото тесто върху набрашнен плот. След това го разточете благодарение на точилка в кръгла форма. Прехвърлете го в авансово намаслена и постлана с хартия за печене тавичка. С помощта на кръг (диаметър 20 см) изрежете кръг. Излишното тесто отстранете. Оставете тестото да втаса за повторно. След това го намажете със примес от разрушено яйце и прясно мляко. Печете в авансово загрята фурна на 170 градуса 20-25 минути.

За крема отделете 50 мл студено прясно мляко, а останалото сипете в тенджера и прибавете остърганата сърцевина на шушулките ванилия. Щом млякото заври, дръпнете от огъня, захлупете и оставете да престои 15 минути.

В купа разбъркайте нишестето и захарта със студеното прясно мляко. Добавете жълтъците и разбъркайте до еднородност. Добавете малко от топлото мляко като разбърквате пламенно. Изсипете сместа с жълтъците при млякото и върнете сместа на котлона. Гответе при непрекъснато безредие, до момента в който кремът се сгъсти. Накрая прибавете нарязаното на кубчета масло и разбъркайте до момента в който то се разтопи, Пресипете крема в плитък стъклен съд и го разстелете на един пласт. Покрийте с транспарантно фолио и поставете в ледник, с цел да се охлади.

on Mar 31, 2020 at 7:56am PDT

Разбийте сметаната благодарение на миксер до полуплътна консистенция. Пресипете охладения крем в купа и прибавете сметаната на няколко порции към него като разбърквате деликатно с шпатула. Пресипете крема в пош с равен накрайник.

С помощта на нащърбен нож разрежете на две половини, по хоризонтал, изпеченото тесто. Шприцовайте върху долната половина тесто ваниловия крем. Захлупете с горната половина. Поставете сладкиша върху поднос и поръсете с пудра захар.

За още сходни предписания последвайте канала на във.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР