Арт-послание За мирен свят е проект реализиран от авторитетната Музикална

...
Арт-послание За мирен свят е проект реализиран от авторитетната Музикална
Коментари Харесай

Таланти от шест града на България – посланици на надеждата

„ Арт-послание „ За кротичък свят ” е план осъществен от авторитетната Музикална школа „ New voices ” с вокален възпитател Десислава Станкова.

Въздействащата мелодия, доксващият текст и звънливите нежни гласчета на децата от школата трансформират видео плана в гълаб- вестоносец. Талантите  се заемат с нелеката задача да са посланици на вярата.  Песента е с настоящо обръщение „ От деца за възрастни ” по текст на Живко Колев и музика на Светослав Лобошки! Песента получава авторското право да се извърши за първи път от млади гении – като вокална групировка с доста откровеност и топлота.  Преди години е била изпълнена от сборна групировка звезди – Орлин Горанов, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Илия Агелов и др./, само че единствено като аудио запис. Няма видео реализация на песента от деца или възрастни в интернет пространството. „ И макар, че живеем  „ Живот в условия на голям брой рецесии ” се надявам да бъдем часовник за дребни и огромни! „ споделя Деси Станкова.

В песента вземат участие самостоятелни реализатори от 5 до 18 години, от градовете: Търговище, Велико Търново, Русе, Велики Преслав, Попово, Омуртаг. Участниците в песента са спечелили и носители на Първи награди и Гран при от национални и интернационалните състезания! А ето и екипа от експерти, който работи за реализирането на проета:

Диян Димитров – звукозаписно студио   “Balxara records ” Търговище;

Антон Бориславов – видео оператор и монтаж;

Васил Светулков – Студио „ Гриффин студио ” гр. Търговище – направа на рекламни тениски с логото на плана.

Интересен факт за плана споделя уредника Деси Станкова: „ За първи път едновременно записахме аудио пистите и видеото към тях. В действително време се случваше всичко. Докато учениците ми записваха своите гласове, видеооператора заснемаше видео фрагментите. Това не е лесна задача за прохождащи гении, тъй като изискава професионализъм, централизация и артистизъм. Във време, когато тинейджърите са напълно погълнати от мобилните устройства, имах нелеката задача да им покажа, че с доста труд и неизменност се реализират фантазиите тук и в този момент. Считам, че младото потомство незабавно се нуждае от българска просвета, която на този стадий липсва в радио ефира, кината и сцените! ”

Партньори и благодетели на проекта  „ За кротичък свят ” са: Община Търговище, Регионална Библиотека „ Петър Стъпов ” гр. Търговище, „ Гласко ” ООД гр. Търговище, „ Ховаг ” ЕООД гр. Търговище, „ ЛВК- Винпром ” АД гр. Търговище, „ ИНТЕР ПЕТРОЛ ” ЕООД гр. Омуртаг, „ Амиго Груп 12 ” ЕООД гр. Омуртаг, „ МариАрт Спед ” ЕООД гр. Русе
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР