Арсенал зарадва своя мениджър Арсен Венгер с победа в първия

...
Арсенал зарадва своя мениджър Арсен Венгер с победа в първия
Коментари Харесай

Арсенал зарадва Венгер с победа в първия мач след новината за сбогуването

Арсенал зарадва своя управител Арсен Венгер с победа в първия мач на отбора, откакто французинът разгласи отдръпването си в края на сезона.

В лондонско дерби против Уест Хем „ топчиите” се постановиха с 4:1 след голове на Начо Монреал, Арън Рамзи и два на Александър Лаказет. Резултатът обаче несъмнено не дава отговор на показаното на терена. През по-голямата част от дуела играта бе равностойна, а на моменти и „ чуковете” имаха преимущество. До 82-ата минута резултатът бе 1:1, само че три гола в края донесоха трите точки за домакините, чийто фокус до края на сезона е напълно в Лига Европа.

И двата тима имаха по няколко положения преди почивката, само че за жалост най-запомнящото се бе привидно тежка травма, която получи Мохамед Елнени.

Иначе всичко по-интересно се случи през вторите 45 минути на „ Емирейтс”. В 51-ата минута Начо Монреал откри резултата. След центриране от корнер, испанецът проби от дълбочина, бе оставен ранг малко след границата на наказателното поле и от 12-13 метра засече класно с воле за 1:0.

След няколко пропуски преди този момент, Марко Арнаутович съумя да изравни в 64-ата минута. След избита топка от Давид Оспина, „ чуковете” действаха доста скоростно в офанзива. Мануел Мансини подаде към австриеца, който с мощен диагонален изстрел осъществя за 1:1 за кеф на съотборника си Джеймс Колинс, който ликуваше измежду агитката на отбора.

В идващите минути Арсенал не бе изключително впечатляващ, само че пък и шансът се усмихна на „ топчиите” в 82-ата минута. Александър Лаказет центрира отляво, топката бе избита към другия фланг. Там Рамзи пое топката и центрира, а цялостно недоразумение в защитата на "чуковете " докара до комичния гол. Деклън Райс реши да остави топката, Джо Харт не очакваше това и топката влетя във вратата му.

2 минути след гола на Аарън Рамзи, Лаказет също се разписа след изстрел от дребен ъгъл. На французина му оказа помощ и обстоятелството, че топката рикошира в краката на Аарън Кресуел и Джо Харт не съумя да реагира

В 89-ата минута французинът оформи и крайното 4:1 с втория си гол. Пиер-Емерик Обамеянг подаде в наказателното поле към Аарън Рамзи, той работи доста технично в него и върна обратно към Лаказет, който от фронтална позиция осъществя.

В класирането „ топчиите” са шести с 57 точки, а Уест Хем е 15-и с 35.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР