Арсенал за пореден път се провали и то пред собствените

...
Арсенал за пореден път се провали и то пред собствените
Коментари Харесай

Арсенал отново се провали

Арсенал за следващ път се провали и то пред личните си почитатели. Тимът на Унай Емери приключи 1:1 в семейството си на Брайтън, написа sportal.bg. Така след три следващи загуби в шампионата “артилеристите” трябваше да се задоволят с точка на личния си стадион против 17-ия в класирането. Двубоят предложи много положения, само че двата маркирани гола паднаха след дузпи. Обамеянг откри в деветата минута, а Глен Мъри изравни след час игра.

Резултатът значи, че възможностите на Арсенал да влезе в четворката стават минимални. Тимът изостава с три точки на Тотнъм преди последния кръг. Равенството на "топчиите " подсигурява, че Челси си обезпечава присъединяване в Шампионската лига за идващия сезон. По-реалистичен късмет за тима на Емери да откри място в шампионата е, в случай че завоюва Лига Европа.

Арсенал стартира на високо движение и още във втората минута можеше да открие резултата. Удар на Мхитарян се отби в гредата, само че ситуацията сподели по какъв начин ще наподобява дуела. Лондончани имаха съществено преимущество и разумно се стигна до първия гол. В деветата минута Обамеянг откри резултата от дузпа, като това бе 20-ото му попадение във Висшата лига от началото на сезона.

“Топчиите” преобладаваха и след гола, само че без да стигат до действителни голови обстановки, а Брайтън стартира да поглежда към вратата на противника. В 33-ата минута Лено за малко да допусне гол непосредствено от ъглов удар, изпълнен от Паскал Грос. Малко по-късно вратарят се намеси след удар на Марч. Мат Райън също имаше работа малко преди почивката. Стражът се оправи чудесно след удар на Обамеянг. Той реагира и секунди преди края на първата част, когато трябваше да отразява отдалечен удар.

Защитата на Арсенал още веднъж изглеждаше много неуверена, а проблемите ѝ се усилиха през второто полувреме, когато гостите несъмнено взеха самодейността. Двойна композиция сред Марч и Мъри изведе първия зад отбраната, само че ударът му беше доста лек и не бе проблем за Лено. След час игра Брайтън получи дузпа за нарушаване на Джака против Марч и Глен Мъри изравни резултата от бялата точка.

След прочут интервал на комплициране лондончани се активизираха и се хвърлиха в офанзиви. В 74-ата минута Лаказет пропусна да се разпише, а секунди по-късно Райън отрази удар на Лаказет. Домакините натискаха, а Емери направи тройна промяна, като вкара в игра Коласинак, Иуоби и Гендузи на мястото на Лихтщайнер, Джака и Мхитарян.

Изнасянето напред на “артилеристите” остави много пролуки откъм гърба и пет минути преди края Брайтън можеше даже да поведе. Грос се озова с топката в дребното наказателно поле, само че стреля мощно и доста неопределено. Последваха нови офанзиви на Арсенал и няколко благоприятни условия, като най-хубавата се откри пред Лаказет, само че ударът му бе избавен от Райън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР