Арсенал влезе като фаворит в мача заради невероятната си форма

...
Арсенал влезе като фаворит в мача заради невероятната си форма
Коментари Харесай

Хичо не игра, но Урал е на финал

Арсенал влезе като любимец в мача поради невероятната си форма напролет. " Артилеристите " не познават усета на загубата в 11 следващи турнирни мача, а единственото им проваляне през календарната година пристигна при гостуването на Урал в първия дуел от полуфиналите за националната купа.

Старши треньорът Игор Черевченко не можеше да разчита на контузените Ахмед Кадири Мохамед и Гиа Григалава. Липсваха и водещите голмайстори Лука Джорджевич и Еванс Кангва. Георги Костадинов действаше като един от тримата полузащитници на домакините, дружно с Даниил Лисовой и Зелимхан Бакаев. В предни позиции за Арсенал започнаха Резиуан Мирзов, Игор Горбатенко и Сергей Ткачов.

От състава на Урал с изключение на Димитров отсъстваха бранителите Стефан Страндберг и Денис Поляков, както и някогашният халф на ЦСКА Петрус Бумал. Старши треньорът Дмитрий Парфьонов пусна на върха на офанзивата Павел Погребняк, подкрепян от Бикфалви, Отман Ел Кабир и Марко Араторе.

Гостите от Екатеринбург шокираха противника си още в първата минута. Погребняк подаде на Бикфалви, а румънецът преодоля Артур Нигматулин с удар сред краката и приближи отбора си до мечтания край. Футболистите на Арсенал имаха потребност от много време, с цел да се окопитят. Преди това те можеха да получат и втори гол, само че Нигматулин реагира съответно след рикошет в крайници на Максим Беляев и мазета в корнер.

В 17-ата минута Бикфалви изведе Араторе самичък против Нигматулин, само че стражът избави изстрела на швейцарското крило. Самият Беляев се намеси уверено малко по-късно, спирайки с шпагат шут на Погребняк. В 23-ата минута Урал получи дузпа за нарушаване в наказателното поле на Беляев. Нигматулин отби в гредата удара от бялата точка на Ел Кабир, само че при добавката на нападателя нямаше какво да стори - 0:2.

Всичко за гостите вървеше съвършено до 34-ата минута, когато Бикфалви настъпи съзнателно Бакаев и получи червен картон. До края на полувремето Арсенал подложи гостите на сериозен напън, само че Ткачов и Виктор Алварес пропуснаха положителни благоприятни условия да върнат интригата.

С началото на втората част домакините потеглиха в офанзива, а Георги Костадинов от ден на ден се задържаше в половината на Урал. Логичното се случи в 58-ата минута и Арсенал понижи изоставането си. Лесовой влезе в наказателното поле и центрира към Ароян, който с глава опъна мрежата.

В 67-ата минута Арсенал означи и втори гол, дело на Мирзов. Халфът реагира най-бързо в наказателното поле и направи финалната част от дуела извънредно забавна.

Домакините продължиха да притискат противника. Бакаев стреля покреай гредата с фалцов удар, а малко не стигна и на Алварес, с цел да се разпише.

Купа на Русия, полуфинали:

АРСЕНАЛ (ТУЛА) - УРАЛ 2:2 (0:2)
0:1
Бикфалви (1)
0:2 Ел Кабир (24)
1:2 Ароян (58)
2:2 Мирзов (67)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

* Урал се класира за финала с общ резултат 3:2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР