Арсенал (Тула) с Георги Костадинов в състава си отстъпи с

...
Арсенал (Тула) с Георги Костадинов в състава си отстъпи с
Коментари Харесай

Краснодар се добра до ШЛ с класика над Арсенал с Георги Костадинов

Арсенал (Тула) с Георги Костадинов в състава си отстъпи с 0:3 на личен терен на Краснодар в среща от предпоследния 29-и кръг на съветското състезание. С този триумф гостите си подсигуряваха най-малко 3-ото място в крайното класиране и присъединяване в квалификациите за Шампионска лига.

След нулево първо полувреме гостите от Краснодар стигнаха до успеха с голове на Сергей Петров в 56-ата минута, Маурисио Перейра в 69-ата и Ари в 82-ата.

Българският полузащитник Георги Костадинов игра цялостни 90 минути за домакините и вложи всички сили, като беше оценен с 6.5- една от високите оценки в отбора му. Той получи жълт картон в 67-ата минута поради фаул, с който предотврати излизане на съперник самичък против вратаря на своя отбор.

С тази загуба Арсенал прекъсна серията си от 11 следващи мача без проваляне в шампионата. Предишната им загуба беше чак на 18-и декември предходната година, когато отстъпиха на Ахмат Грозни с 0:2. Също по този начин това е и първо домакинско проваляне от 16-и април 2017-а година, когато падна от Локомотив Москва с 0:3. Отделно от това, Арсенал Тула позволи и първи гол на личен терен през тази календарна година.

Също 53 точки, колкото и Краснодар, има и Локомотив (Москва), намиращ се на 2-ата позиция. Играчите на Краснодар обаче имат по-лоши директни дуели.

Спартак (Москва) и ЦСКА (Москва) ще играят в Лига Европа от съветската квота през есента сигурно. За третата квота ще спорят до последно Арсенал (Тула) и Урал. Уралци играят край за Купата на страната с Локомотив и при триумф ще вземат билет за Европа. Ако локомотивци завоюват трофея, то Георги Костадинов, Михаил Александров и техните съотборници ще отиват в шампионата на УЕФА.

Премиер Лига 29 кръг, неделя 19 май  Арсенал Тула 0:3краен резулат  Краснодар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР