Арсенал стартира участието си в групите на Лига Европа с

...
Арсенал стартира участието си в групите на Лига Европа с
Коментари Харесай

Арсенал се поизмъчи, но надделя над ФК Цюрих

Арсенал започва присъединяване си в групите на Лига Европа с победа като посетител на ФК Цюрих. Английският гранд се наложи с 1:2 и по този метод оглави група А. Съставът на Микел Артета доминираше през целия мач и справедливо се поздрави с триумфа. Головете за " артилеристите " означиха Маркиньос в 16-та минута и Еди Нкетия в 62-та минута.

Швейцарският отбор стартира срещата по решително и в първите минути заради неточност на противника можеше да поведе резултата. Липса на добра връзка сред Габриел и стража Мат Търнър разреши на Айегун да стреля, само че изстрелът му бе неакуратен. Арсенал отговори посредством Габриел Мартинели, само че той не съумя да ополозтвори опцията за попадение.

Гостите поведоха в 16-ата минута след страхотна бърза офанзива. Фабио Вийера пусна извеждащо подаване на Еди Нкетия по левия фанг, след което той центрира прелестно към Маркиньос, който порази врата на домакините.

Към края на полувремето Цюрих изравни резултата. Еди Нкетия повали Алити в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, а Криезиу бе прецизен от бялата точка и възвърне паритета 1:1. Арсенал продължи да е по-активният тим през втората част и в 62-та минута Маркиньос трансферира цялата защита на домакините, където топката доближи до Нкетия и той точно я изпрати в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1. Докрая на дуела не се стигна до по-опасни положения и Арсенал съумя да удържи задатъка си. 
 Микел Артета съжалява за метода, по който Арсенал загуби мача с Манчестър Юнайтед
Микел Артета съжалява за метода, по който Арсенал загуби мача с Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед нанесе първо проваляне на Арсенал през сезона
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР