Арсенал спечели трудно с 1:0 при визитата си на Уотфорд

...
Арсенал спечели трудно с 1:0 при визитата си на Уотфорд
Коментари Харесай

Арсенал се измъчи срещу Уотфорд, но победи

Арсенал завоюва мъчно с 1:0 при визитата си на Уотфорд в последния мач от 34-ия кръг на британската Висша лига и се завърна в топ 4, измествайки Челси от четвъртата позиция във краткотрайното класиране поради по-добра голова разлика. Пиер-Емерик Обамеянг (10) вкара победния гол за гостите, а домакините играха в понижен състав от 11-ата минута, когато капитанът им Трой Дийни бе изпъден за удар с лакът в лицето на Ликас Торейра. Това е първата победа за отбора на Унай Емери като посетител този сезон без позволен гол.

Срещата на „ Викаридж Роу “ стартира с домашен напън и пропуск още във 2-ата минута на Андре Грей, чийто удар бе отразен от Бернд Лено. Осем минути по-късно вратарят на „ стършелите “ Бен Фостър сгреши съдбовно при изнасянето на топката и Обамеянг се разписа за „ топчиите “.

До края на полувремето последваха пропуски на Обамяенг за гостите и Катхарт и Капу от домакините, които бяха по-активни, само че нямаха шанс в завършващата фаза.

След почивката в игра за гостите се появи Месут Йозил на мястото на Торейра, а пропуски направиха Обамеянг и Мхитарян. В 61-ата минута гредата избави Арсенал от попадение след удар на Адам Мазина отвън наказателното поле, а след още към двадесет минути Андре Грей можеше да изравни, само че в последния миг Мейтланд-Найлс блокира удара му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР