Арсенал спечели с минималното 1:0 домакинството си на ПСВ Айндховен

...
Арсенал спечели с минималното 1:0 домакинството си на ПСВ Айндховен
Коментари Харесай

Пестелив Арсенал отупа ПСВ Айндховен

Арсенал завоюва с минималното 1:0 семейството си на ПСВ Айндховен от група А на Лига Европа. Срещата трябваше да се изиграе преди няколко седмици, само че беше отсрочена поради кончината на английската кралица Елизабет II.

Единственият гол за „ артилеристите “ вкара Гранит Джака в 71-вата минута. Мениджърът на лондончани Микел Артета заложи на по-резервен състав и съумя да спести сили на съществени футболисти. Едва след почивката вкара в игра титуляри, за да запази нежния задатък и Арсенал го направи сполучливо за трите точки. В интерес на истината домакините надиграха съперника си и можеха да стигнат до доста по-убедителна победа.

След успеха Арсенал е първи в класирането с 12 точки, на 5 пред ПСВ два кръга преди края. Така „ артилестите “ си подсигуряваха продължаването напред в Лига Европа, като е доста евентуално да са първи в крайното класиране. За водача във Висшата лига следва посещение на ПСВ идната седмица и даже точка ще е задоволителна за първото място.

Въпреки ротациите в състава Арсенал беше стопанин на терена от първата минута. В 11-ата минута беше първият по-опасен удар по посока вратата на ПСВ. Кийрън Тиърни стреля от воле, само че доста надалеч от задачата.

Малко по-късно Джака овладя на границата на наказателното поле и стреля, само че и неговият мерник не беше напълно прецизен.

В 27-ата минута пред гостите се откри един от дребното шансове за попадение. Шави Симонс проби и стреля над напречната греда.

В края на първото полувреме Букайо Сака на два пъти стреля неопределено. След почивката Арсенал продължи да владее повече топката и да нападна настървено в търсене на гол.

Габриел Жезус направи впечатляващ самостоятелен рейд, преодолявайки противниковата отбрана, само че завършващият удар на бразилеца беше прекомерно слаб и не затрудни вратаря.

Малко след него Букайо Сака се озова самичък против стража на ПСВ Валтер Бенитес. Аржентинецът избави, а при добавката Жезус не съумя да означи.

В 60-ата минута Жезус още веднъж можеше да се разпише, само че отново Бенитес внимаваше и се намеси безупречно.

Превъзходството на Арсенал даде резултат едвам в 70-ата минута. Гранит Джака получи в наказателното поле и с добре ориентиран удар порази задачата. Напълно справедливо лондончани поведоха, след което затвориха мача.

В 82-рата минута ПСВ провежда рискова офанзива. Джордан Тезе проби по фланга и потърси Люк де Йонг във вратарското поле. Таранът обаче се размина с топката и не съумя да нанесе удар.

В ответната офанзива Сака можеше да постави точката на разногласието. Английският национал се озова на добра стрелкова позиция, но Бенитес отрази.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР