Арсенал спечели голямото дерби на 21-ия кръг в английската Висша

...
Арсенал спечели голямото дерби на 21-ия кръг в английската Висша
Коментари Харесай

Арсенал пречупи Юнайтед в петголово шоу на Емиратс

Арсенал завоюва огромното дерби на 21-ия кръг в британската Висша лига, откакто надделя Манчестър Юнайтед с 3:2 в същински театър на " Емиратс ". Двата тима предложиха доста завладяващ конфликт, който в последна сметка приключи с победа на " топчиите ", които още веднъж водят с пет точки пред втория в таблицата Манчестър Сити.

В северен Лондон " алените дяволи " излязоха напред в резултата в 15-та минута с първия си прецизен удар по посока вратата на Аарън Рамсдейл. Томас Партей сбърка в средата на терена, Маркъс Рашфорд пое топката и продължи превъзходната си серия от мачове със страховит обмислен шут, който матира Рамсдейл. Скоро по-късно обаче Арсенал се окопити и съумя да възвърне паритета след положително центриране на Гранит Джака от ляво, което бе засечено от Еди Нкетия с глава. Така завърши и първото полувреме сред двата състава.

В 53-та минута Букайо Сака означи още един превъзходен гол в срещата, откакто изстреля същински снаряд в ъгъла на Давид Де Хеа, с цел да обърне напълно развоя на събитията в интерес на домакините. Подобно на първата част, само че този път с противоположен знак, един от двата тима реагира незабавно на предизвикването и Юнайтед стигнаха до тъждество след неточност на Рамсдейл, който не съумя да избие топката след ъглов удар, тя попадна на главата на Лисандро Мартинес, който не сбърка за 2:2. Възпитаниците на Микел Артета подвигнаха оборотите до края на мача и на няколко пъти очевидно изморения тим на гостите извади шанс, като шут на Сака се отби от крайници на Кристиан Ериксен и срещна на страничния дирек, а в друга обстановка Де Хеа показва блестящия си инстикт, с цел да отрази изстрел от близка отдалеченост на Нкетия.

Все отново, в 90-та минута " артилеристите " стигнаха до победния гол посредством Нкетия, който се оказа на точното място в точния миг, с цел да преодолее Де Хеа. Влезлият от пейката нов футболист на лондончани Леандро Тросар подаде към Олександър Зинченко, който центрира по земя в наказателното поле - там топката се отклони и стигна до намиращия се на преференциална позиция Нкетия, който от близо не сбърка за 3:2. До края манчестърци нямаха сили да отвърнат на предизвикването и по този начин Арсенал реализира нов скъп триумф в борбата за купата.

Отборът на Артета си върна преднината от пет точки пред втория Манчестър Сити, откакто първенците краткотрайно я бяха съкратили след класическата победа над Уулвърхемптън с 3:0 по-рано денем. Арсенал има и мач по-малко от " жителите ". За Юнайтед това бе първо проваляне след 10 мача без загуба във всички шампионати и втори пореден дуел без триумф в Лигата след равенството 1:1 с Кристъл Палас. Тимът е четвърти с 39 точки, толкоз има и третият Нюкасъл, а Ерик загар Хаг и компания са на 11 пункта от върха, с мач повече от днешния си противник, който се реваншира за единственото си проваляне до тук през акцията - 1:3 на " Олд Трафорд " през септември предходната година.

В идващия кръг в шампионата Юнайтед са домакини на Палас, като преди този момент играят двата си мача с Нотингам от полуфиналите за Купата на Лигата и срещата с Рединг за ФА Къп. Арсенал гостува на Сити за ФА Къп, а по-късно пътува и до Ливърпул за аудиенция на Евертън в Премиършип.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР