Арсенал сложи край на поредицата си от три поредни победи.

...
Арсенал сложи край на поредицата си от три поредни победи.
Коментари Харесай

Нулево реми лекичо спря устрема на Арсенал

Арсенал постави завършек на поредицата си от три следващи победи. Тази вечер селекцията на Микел Артета стигна единствено до 0:0 при семейството си на градския противник Кристъл Палас. Като цяло " топчиите " имаха по-голям надзор над владението на топката, само че то по този начин и не бе материализирано в гол. Нещо повече, техният противник даже един път удари гредата.
 Евертън победи като посетител Уулвърхямптън с 2:1
Евертън победи като посетител Уулвърхямптън с 2:1

" Карамелите " към този момент са четвърти с 32 точки.

Равенството прати " артилеристите " на 11-то място с 24 точки. Палас е две позиции по-надолу и пункт по-малко.

Първото по-интересно състояние в срещата беше записано в 20-ата минута. Пиер-Емерик Обамеянг можеше да подсети за позабравената си класа. Габонецът откри празно пространство и насочи компактен изстрел, който майсторски бе отразен от стража на гостите Висенте Гуаита.
 Снимка 513883
Източник:

Не по-малко забавно бе и за Бернд Лено. Германският национал трябваше да показва, че следи деликатно обстановката, защото в 39-ата се оправи при рисков изстрел с глава на Кристиан Бентеке.

Изобщо през първата част, тимът на Арсенал беше този, който владееше повече топката, само че младите звезди на " топчиите " Смит-Роу и Букайо Сака, по този начин и не матираха не придадоха някаква значимост за това. Нещо повече, с изключение на рисковото състояние на Бентеке, " орлите " удариха и греда.
 Чудото се случи, Шефилд Юнайтед победи Нюкясъл!
Чудото се случи, Шефилд Юнайтед победи Нюкясъл!

" Остриетата " с първ ипълен триумф след 18 мача

Второто полувреме стартира по подобен метод с първото и напън на домакините, който те по този начин и не успяваха да материализират с действителни голови положения.

Гостите още веднъж съумяха да контраатакуват доста рисково в 69-ата минута, когато Бентеке съумя да подаде към Заха, той напредна в празно пространство и бе на път да подаде отличен паралелен пас към централния нападател, само че отлична интервенция на Гранит Джака предотврати сериозна опция за попадение на сметката на " орлите ".
 Снимка 513886
Източник:

В 84-ата минута още веднъж Вилфред Заха съумя да напредне рисково и да нахлуе в наказателното поле, където се намеси Роб Холдинг и съумя да почисти. Крилото на Палас претендираше за дузпа, само че Андре Маринър остана безгласен.
 Манчестър Юнайтед надделя Бърнли в екшън и излезе преди всичко
Манчестър Юнайтед надделя Бърнли в екшън и излезе преди всичко

Пол Погба вкара победното попадение след асистенция на Маркъс Рашфорд

В идващия кръг Арсенал семейства на Нюкасъл. Кристъл Палас има още едно тежко посещение, този път на Манчестър Сити.

АРСЕНАЛ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 0:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР