Арсенал се сгромоляса без голямата си звезда Алексис Санчес срещу

...
Арсенал се сгромоляса без голямата си звезда Алексис Санчес срещу
Коментари Харесай

Черешовото топче взриви артилеристките напъни

Арсенал се сгромоляса без огромната си звезда Алексис Санчес против Борнемут в мача от 23-ия кръг на Висшата лига. „ Артилеристите” позволиха изненадваща загуба с 1:2 от 17-ия в класирането на „ Виталити Стейдиъм”. Ектор Бейерин откри резултата в 52-ата минута на срещата, само че енергийният източник на „ черешките” бе изобилен и те реализираха цялостен поврат и то в рамките единствено на 4 минути. Калъм Уилсън изравни в 70-ата минута, а Лис Мусе обра овациите в 74-ата минута на мача. Така Борнемут реализираха първа победа вкъщи против Арсенал.

Възпитаниците на Арсен Венгер остават на 6-ата позиция в класирането с актив от 39 точки, на цели пет от 4-ия и 5-ия в класирането, надлежно Ливърпул и Тотнъм. Борнемут пък дръпна, откакто бе на крачка от зоната на изпадащите и към този момент е 13-и с 24 точки.

Голямата вест преди мача бе отсъствието на звездата на гостите Алексис Санчес, който бе оставен отвън групата за мача.

В последните дни се заприказва интензивно, че чилийският национал може да премине в един всред грандовете от Манчестър – Юнайтед и Сити, като неналичието му против Борнемут още повече ускорява спекулациите към възможен негов трансфер.

В негово неявяване офанзивата на отбора бе водена от френския национал Александър Лаказет.

Месут Йозил също остана отвън предварителния състав. Германският национал, чийто контракт също изтича през лятото, е контузен.

Футболистът на Борнемут Калъм Уилсън опита да спогоди номер на вратаря на Арсенал Петър Чех, само че той не мина. В 16-ата минута чешкият пазач трябваше да извърши навън, само че бе избутан от нападателя на „ черешките”. Чех изпусна топката, която бе в ръцете му, а Уилсън незабавно я запрати към опразнената врата. Съдията обаче видя случилото се и отсъди нарушаване.

Първото по-опасно състояние бе пред вратата на гостите в 4-ата минута. Адам Смит стреля, само че но топката мина на сантиметри настрана от дясната греда.

„ Артилеристите” побързаха да отговорят и в 8-ата минута Мейтланд-Найлс замалко да означи първия си гол за сезона. Лаказет няахлу в наказателното поле и центрира към далечната греда. Топката попадна в 20-годишния му съотборник, който след няколко финта стреля, само че нацели напречната греда.

В 10-ата минута Иуоби насочи грациозен удар от ръба на пеналтерията, само че Асмир Бегович избави умерено удара, ориентиран към десния ъгъл.

В 35-ата Дани Уелбек се стрелна в наказателното поле и шутира в средата на вратата, само че още веднъж Бегович внимаваше и го отрази.

В 39-ата футболистите на Борнемут показаха искания за дузпа. След центриране от тъч, топката срещна ръката на Алекс Иуоби в наказателното поле, само че основният рефер реши да не надува свирката си.

Минута по-късно Калъм Чеймбърс предотврати извънредно рисково състояние пред вратата си. Райън Фрейзър насочи рисков шут към вратата на Чех, само че ударът му беше блокиран от бранителят на гостите, който се хвърли на себеотрицателен шпагат.

„ Артилеристите” въпреки всичко първи стигнаха първи до откриващото попадение. Ектор Бейерин бе прецизен за гостите в 52-ата минута. Алекс Иуоби се отличи с блестяща асистенция, откакто изведе испанския си съотборник зад отбраната на "черешките ". На собствен ред Бейерин напредна в наказателното поле и с съвършен завършващ удар откри резултата в интерес на отбора си.

„ Черешките” обаче не развяваха белия байрак изравниха на Арсенал в 70-ата минута. След ужасно двойно подаване сред Райън Фрейзър и Лис Мусе, Фрейзър напредна отдясно и прати неповторим извеждащ пас към Калъм Уилсън. Петър Чех допсуна груба неточност, откакто излезе неразчетано и не съумя да играе с топката. Уилсън се възползва от невниманието на стража, връхлетя върху топката и я прати право във вратата на "артилеристите ".

Само 4 минути, откакто изравниха на "артилеристите ", домакините се възползваха от нова дупка в защитата на противника и реализираха цялостен поврат в срещата. Калъм Уилсън овладя страховит извеждащ пас в наказателното поле и върна към нахлуващия на скорост Лис Мусе. На собствен ред 21-годишният халф не се поколеба и насочи шут към средата на вратата. Отново Чех бе неоснователен, откакто не съумя да избави удара на Мусе, който бе първи в неговата кариера с екипа на "черешките " във Висшата лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР