Арсенал се доближи на точка от топ 4 във временното

...
Арсенал се доближи на точка от топ 4 във временното
Коментари Харесай

Класика срещу Саутхемптън прати Арсенал в топ 4

Арсенал се приближи на точка от топ 4 във краткотрайното класиране на Висшата лига, най-малко преди да са се изиграли останалите мачове от 16-ия кръг, откакто надигра безапелационно Саутхамптън 3:0 на "Емиратс ".

Домакините изненадващо бяха без своя капитан Пиер-Емерик Обамеянг, който бе оставен отвън групата. Мениджърът на "топчиите " Микел Аретета разгласи, че аргументите за това са "дисциплинарни ". Това не се случва за първи път, защото през март габонецът пропусна дербито с Тотнъм поради сходни прегрешения. Така Арсенал се завърна на победния път след двете следващи загуби от Манчестър Юнайтед и Евертън.

Въпреки отсъствието на Обамеянг, Арсенал реализира най-убедителната си победа в шампионата от началото на сезона.

Александре Лаказет откри резултата в 21-вата минута, завършвайки многоходова офанзива, в която домакините размениха цели 16 подавания. Мартин Йодегор удвои шест минути по-късно, откакто бе прецизен с глава от близко. Габриел постави точка на този неравностоен спор в 62-рата минута, засичайки с глава центриране от корнер на Мартинели. Малко преди този момент друго попадение на централния защитник бе анулиран след намесата на ВАР.

С този триумф Арсенал се изкачи до петото място във краткотрайното класиране на Премиър лийг. Саутхамптън, който е без победа в пет следващи мача в Премиър лийг, заема 16-ата позиция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР