Арсенал продължава към 1/8-финалите на Карабао Къп след убедителен успех

...
Арсенал продължава към 1/8-финалите на Карабао Къп след убедителен успех
Коментари Харесай

Арсенал и Ливърпул без милост в Купата на Лигата

Арсенал продължава към 1/8-финалите на Карабао Къп след безапелационен триумф с 5:1 над Болтън. 17-годишният гений на " топчиите " Итън Нуанери вкара първите си две попадения с екипа на мъжкия отбор в кариерата си.

Арсенал поведе в резултата в 16-ата минута, когато Болтън позволи груба неточност и Деклан Райс овладя на границата на наказателното поле, освободи си място за изстрел и прати топката във вратата за 1:0.

В 38-а минута Рахийм Стърлинг пусна паралелно подаване към 17-годишния Итън Нуанери, който с едно допиране съумя да означи в опразнената врата и да осъществя първия си гол с екипа на Арсенал в професионалния футбол.

В началото на втората част Нуанери се разписа за повторно в дуела, а Райс записа и асистенция против името си.
Аарън Колинс бе изведен от Джон Макатий и върна един гол за тима от Лига 1 в 53-ата минута.

В 64-а минута Букайо Сака направи превъзходен самостоятелен рейд и навлезе в наказателното поле, като опита удар в близкия ъгъл, а стражът на Болтън не се намеси добре, което разреши на Рахийм Стърлинг от близка отдалеченост да означи и да вкара дебютния си гол за " артилеристите ".

В 77-а Стърлинг шутира, а стражът на Болтън мазета, само че топката стигна до Кай Хаверц, който бе най-съобразитилен и я прати във вратата на Люк Саутууд за 5:1.

Ливърпул се класира за 4-ия кръг на Карабао Къп след триумф с 5:1 против Уест Хем на " Анфийлд ". " Чуковете " откриха резултата в 21-ата минута след автогол на Джарел Куанса, само че попадения на два пъти на Диого Жота и Коди Гакпо, както и гол на Мохамед Салах разрешиха на мърсисайдци да продължат отбраната на купата.

В 18-ата минута нападателят Дани Ингс прати топката в мрежата, само че попадението не бе прието поради засада. В този кръг на Карабао Къп не се употребява ВАР.

Три минути по-късно Уест Хем откри резултата. След корнер се получи съществено безредие в наказателното поле. Конър Брадли се намеси добре против Едсон Алварес, само че Уатару Ендо почисти топката непосредствено в Джарел Куанса и кълбото се озова в мрежата на Каомин Келехър.

Радостта за “чуковете ” бе къса, откакто в 25-ата минута Ливърпул изравни. Домакините разиграха добре и Коди Гакпо бе изведен по левия фланг. При ситуацията останаха подозрения за засада. Гакпо откри Федерико Киеза, който започва за първи път като титуляр за мърсисайдци. Италианецът направи странична ножица, а Диого Жота изпревари Лукаш Фабиански и вкара с глава.

До края на първата част нямаше съществени рискове пред двете порти.

В 49-ата минута “червените ” стигнаха до цялостен поврат. С съществена заслуга за попадението бе Къртис Джоунс, който изведе с хитро подаване Жота. Португалецът означи втория си гол в срещата.

15 минути преди приключването на постоянното време Ливърпул вкара трето попадение. Мохамед Салах и Брадли комбинираха добре по десния фланг на офанзивата на мърсисайдци. Бранителят върна по земя към връхлитащия Алексис Мак Алистър. Неговият удар бе избавен, само че топката се върна към Салах, който осъществя.

В 90-ата минута Коди Гакпо и Дарвин Нуньес направиха двойно подаване. Нидерландецът стреля и с удара си в десния ъгъл не остави шансове на стража на гостите.

Ливърпул означи още едно попадение три минути по-късно, като още веднъж Гакпо бе записан като голмайстор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР