Арсенал постигна втора убедителна победа над Милан в осминафиналите на

...
Арсенал постигна втора убедителна победа над Милан в осминафиналите на
Коментари Харесай

Арсенал е жив! Милан отпада с празни ръце

Арсенал реализира втора безапелационна победа над Милан в осминафиналите на Лига Европа, като се наложи с 3:1 на "Емирейтс " в Лондон.

С общото 5:1, "топчиите " не оставиха подозрение кой е по-заслужилият отбор да бъде в Топ 8.

След тежките три седмици за Арсен Венгер и компания в края на февруари и началото на март, в този момент Арсенал е с три следващи триумфа и единствено един позволен гол.

Загубите на Милан от лондончани пък са единствените за "росонерите " от началото на декември насам, само че сигурно болят повече от задоволително.

Италианският гранд може да претендира и за съдийските грешки в срещата, които сложиха кол в колелата на отбора през първото полувреме.

Още в първата минута Андре Силва бе изведен отдясно в наказателното поле и стреля от придвижване, само че топката се оплете от външната страна на мрежата.

Лоран Кошчиелни получи травма още при започване на дуела и в 11-та минута бе наложително сменен от Калъм Чеймбърс.

Въпреки че Милан бе тимът, който изоставаше в общия резултат, Арсенал държеше нещата под цялостен надзор. Домакините владееха повече топката и умерено диктуваха темпото, а Хенрик Мхитарян и Дани Уелбек направиха пропуски пред Донарума.

Точно в 35-та минута обаче безусловно от нищото, Хакан Джалханоглу насочи неочакван удар, от близо 25 метра и шокира Давид Оспина, с цел да изведе Милан напред и да върне интригата.

2 минути по-късно, Рикардо Родригес задържа леко Уелбек в наказателното поле, и въпреки че нападателят падна много леко, Йонас Ериксон отсъди противоречива дузпа. Уелбек се нагърби с осъществяването и изравни до 1:1.

Ериксон обаче не видя игра с ръка на Чеймбърс в другото наказателно поле още две минути по-късно, което в допълнение наклони везните.

Милан стартира да нападна по-масирано след почивката, само че за малко Хенрик Мхитарян да изненада италианците на контраофанзива.

След това обаче "росонерите " сътвориха няколко голови обстановки, които по този начин и не се трансфораха в попадения.

Фантастична опция имаше Милан в 60-та минута, когато Андре Силва откри Патрик Кутроне, само че той не нацели добре топката и тя излезе в навън.

Първото допиране на топката за резервата Никола Калинич бе изстрел към вратата на Арсенал, само че Оспина улови.

Всичко значително завърши в 71-та минута, откакто Джанлуиджи Донарума сгреши фаталн ои не съумя да улови топката след удар на Гранит Джака от разстояние и тя се отклони в мрежата му за 2:1 в интерес на Арсенал.

В 86-та минута Арсенал оформи и крайния резултат, откакто Донарума отрази един шут на Уилшър с глава, само че след това от непосредствена непосредственост Уелбек нямаше какво друго да стори, с изключение на да добави в мрежата за финалното 3:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР