Арсенал победи ЦСКА Москва с 4:1 и направи решителна стъпка

...
Арсенал победи ЦСКА Москва с 4:1 и направи решителна стъпка
Коментари Харесай

Рамзи и Лаказет осигуриха комфортна преднина на Арсенал срещу ЦСКА Москва


Арсенал победи ЦСКА Москва с 4:1 и направи решителна стъпка към полуфиналите на Лига Европа. Лондонският отбор надигра изрично противника си в първия дуел от 1/4 финалите, който се игра на стадион "Емиратс" в Лондон.

Аарън Рамзи даде преднина на домакините в 9-ата минута, само че в 15-ата ЦСКА възвърне равенството посредством Александър Головин. Минута и половина по-късно руснаците за малко не шокираха още веднъж феновете в английската столица, само че Ахмед Муса не уцели очертанията на вратата, откакто се озова очи в очи против Петер Чех.

Арсенал още веднъж поведе в резултата в 23-ата минута с гол от противоречива дузпа, отсъдена за нарушаване на Георги Шенников против Месут Йозил и осъществена от Александър Лаказет. Пет минути по-късно уелсецът Рамзи повиши на 3:1 с техничен прехвърлящ удар, а Лаказет вкара втория си гол в 35-ата минута, който се оказа финален в срещата. През второто полувреме двата тима още веднъж играха динамичен и забавен футбол, само че повече голове не бяха маркирани. В 77-ата минута Рамзи бе покрай реализирането на хеттрик, само че ударът му срещна страничната греда. Българският национал от отбора на ЦСКА Георги Миланов влезе на терена в 74-ата минута.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заложи на титулярния си вратар Петер Чех в дуела от Лига Европа, който се трансформира в основния шампионат за "артилеристите" след разочароващото показване в шампионата. Лондончани могат да намерят място в Шампионската лига само с победа в Лига Европа.

Атлетико Мадрид също си обезпечи удобна преднина след триумф над Спортинг с 2:0. Коке изведе "дюшекчиите" напред още в първата минута, а Антоан Гризман оформи крайното 2:0 в края на първото полувреме.

Лацио победи Залцбург с 4:2 в Рим, а Лайпциг надделя Марсилия с 1:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР