Арсенал победи новака Нотингам Форест с 5:0 на своя Емиратс“

...
Арсенал победи новака Нотингам Форест с 5:0 на своя Емиратс“
Коментари Харесай

Арсенал превключи на пета и си върна лидерството във Висшата лига

Арсенал победи новака Нотингам Форест с 5:0 на своя „ Емиратс “ и се върна на върха в британската Висша лига. Мартинели даде ранен задатък на лондончани и отпразнува гола с тениска на Пабло Мари, който преди дни бе наръган в италиански търговски център.

Следващият гол на „ топчиите “ пък падна рано през втората част – Нелсън удвои в 49-ата минута, а още веднъж той направи и 3:0 три минути по-късно. Партей с прекрасен шут в 57-ата минута и Йодегор пък оформиха крайното 5:0.

С успеха „ артилеристите “ се върнаха на върха с 31 точки. Две зад тях е първенецът Манчестър Сити. Нотингам остава финален с 9 пункта.

Само пет минути след началото на срещата " топчиите " поведоха в резултата. Сака центрира от десния фланг, а Мартинели изпревари защитник на гостите и с глава даде задатък на своите.

Само две минути по-късно Жезус залъга съперник и стреля с левия крайник, само че ударът му профуча около дясната греда.

В 20-ата минута Партей откри с прекрасен отвесен пас Джака в наказателното, а той незабавно пренасочи към Мартинели, като единствено намесата на Ренан Лоди от голлинията лиши крилото от гол.

Точно преди почивката Арсенал можеше самичък да си сътвори проблеми, откакто Габриел му сервира топката на тепсия към точката на дузпата. В последна сметка изстрелът на Лингард спря в защитник на " артилеристите ".

В началото на втората част Арсенал удари за повторно. Партей откри Джака с прекрасен пас в кулоар, а той видя свободния Жезус в наказателното, който разтегли още по-надясно за Нелсън. Първият удар на англичанина бе избавен, само че при добавката крилото направи 2:0.

Само три минути след първото си попадение Нелсън напарви преднината на Арсенал класическа. Той се възползва от паралелен пас на Жезус отдясно и от близко направи 3:0.

В 57-ата минута Арсенал нанесе четвъртия си удар. Томас Партей от 22-23 метра стреля право в горния ляв ъгъл на Дийн Хендерсън, с цел да направи 4:0.

12 минути преди приключването на постоянното време Мартин Йодегор направи 5:0. Жезус получи с тил към вратата и човек на гърба си на границата на наказателното и подаде към норвежеца, който си освободи място да стреля и вкара за пети път кълбото в мрежата на Хендерсън.

FT / Арсенал - Нотингам Форест 5:0

1:0 Габриел Мартинели 5`

2:0 Рийс Нелсън 49`

3:0 Рийс Нелсън 52`

4:0 Томас Партей 57`

5:0 Мартин Йодегор 78`

 

Съставите на двата тима:

Арсенал: 1. Аарън Рамсдейл, 4. Бен Уайт, 12. Уилиям Салиба, 6. Габриел Магалеш, 18. Токехиро Томиясу, 8. Мартин Йодегор, 5. Томас Партей, 34. Гранит Джака, 7. Букайо Сака, 9. Габриел Жезус, 11. Габриел Мартинели

Треньор: Микел Артета

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР